Maks Erons (©Reuters)
Maks Erons (©Reuters)

Everton nastavlja da čerupa Kanarince: Posle Godfrija, Erons

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 16:53

Dve strane su navodno u pregovorima od februara

Iskoristio je Everton minulog leta činjenicu da se Norič ekspresno vratio u niži rang, te je za 27.500.000 evra otkupio talentovanog Bena Godfrija. Ispostavilo se da su Karamele napravile odličan potez, jasno je da su zadovoljni, pa tako spremaju još jedan transfer sa Kerou rouda. Kako prenosi Fabricio Romano, ali i pojedini engleski mediji, klub sa Gudison parka je u završnoj fazi pregovora sa desnim bekom Kanarinaca Maksom Eronsom.

21.00: (2,20) Arsenal (3,35) Everton (3,35)

Izabrane vesti

Još pred početak minule sezone, kada su fudbaleri Noriča (kao i u tekućoj) izborili plasman u Premijer ligu, vladalo je veliko interesovanje za mladog beka. Tokom prethodne takmičarske godine se pisalo da bi i minhenski Bajern mogao da ga preseli u svoje redove, ali je uprava Kanarinaca uspela da ga zadrži u svojim redovima. Prodala je Godfrija i Džamala Luisa (Njukasl - 16.500.000 evra), uspela pored Eronsa da sačuva i bitne igrače poput Toda Kentvela, Temu Pukija i Emilijana Buendije, te je ekipa u najkraćem mogućem roku ponovo izborila plasman u društvo najboljih timova Engleske.

Ipak, spekuliše se da je 21-godišnji bek spreman za promenu sredine, pomogao je ekipi da se vrati u elitu i želi da napravi iskorak u karijeri. Ugovorom je vezan za Norič do leta 2024. godine i procena je da će klub sa Kerou rouda za njegove usluge tražiti oko 35.000.000 evra. Nije samo Everton zainteresovan za Eronsa, imaće sastav iz Liverpula jaku konkurenciju u borbi za njegov potpis, ali se čini da je jedna stvar prilično sigurna, talentovani bek će na leto promeniti sredinu.

Norič je sezoni 2019/20 bio najslabiji tim Premijer lige, ali je uprava verovala nemačkom stručnjaku Danijelu Farkeu i sportskom direktoru Stjuartu Veberu. Angažovane su dobre zamene za Godfrija i Luisa, iz Barnlija je na pozajmicu stigao Ben Gibson i odigrao odličnu sezonu, dok je poziciju uz levu aut liniju zauzeo grčki reprezentativac Dimitris Janulis, koji je stigao na pozajmicu iz PAOK-a, uz obavezan otkup po izborenoj promociji u elitni rang (tako je 17. aprila, kada se Norič i zvanično vratio u društvo najboljih, na račun kluba iz Soluna leglo dogovorenih 7.500.000 evra). Odlazak Eronsa definitivno će predstavljati udarac za ekipu, ali je Veber dosad pokazao da je sposoban da pronađe kvalitetna pojačanja, a ovoga puta bi trebalo da ima i dovoljno novca za tako nešto.



tagovi

Maks AronsNoričEvertonletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara