Svetli dani pred Fajenordom? (©Reuters)
Svetli dani pred Fajenordom? (©Reuters)

Fajenordova pljačka Alkmara: Rajoli 200.000.000 od Amera, šef već oteran zbog izdaje, šta je sa najvećim zvezdama?

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 12:47

Velika frka u Holandiji

Rezultati nisu najsjajniji, ali nisu bili ni presudni. Kad je AZ pre dva dana objavio da raskida ugovor sa Arneom Slotom kao razlog je naveo želju da ima trenera potpuno fokusiranog na klub. Slot to nije bio. Šuškalo se već dugo vremena da je usred važnog perioda sezone otvoreno pregovarao sa Fajenordom. Dik Advokat je već objavio da ide na leto, javna je tajna da će ga Slot naslediti.

Možda zvuči čudno, jer poslednjih godina AZ je delovao kao organizovanija sredina nego posrnuli gigant iz Roterdama, ali Fajenord je ipak veći izazov, a pride budućnost izgleda mnogo svetlija. Holandski mediji naime spekulišu da bi “Ponos juga“ do početka naredne sezone trebalo da preuzmu investitori iz SAD, te da bi oni mogli da u klub ulože celih 200.000.000 evra!

Izabrane vesti

Znaju na De Kojpu da čak ni ta suma neće biti dovoljna da se momentalno uzdrmaju Ajaks i PSV, pa će zato krenuti da pelješe AZ. Pominje se da bi pored Slota želeli da im uzmu i najveće i najskupocenije zvezde poput Mirona Boadua i Kalvina Stengsa – njih dvojica su se poslednjih meseci dovodili u vezu isključivo sa klubovima premijum klase, poput Juventusa, Milana, čak i Barselone – kao i Ovena Vejndala, 21-godišnjeg levog beka koji blista ove sezone.

Pitanje je, doduše, da li bi mogli to da izvedu, jer pomenuta trojka je previše čak i za Ajaks. Ali američki investirori su jasno poručili Fajenordovoj upravi: pare ćete dobiti samo ako dovedete najtalentovanijeg trenera i najtalentovanije igrače.

Otud Slot, sa zadatkom da iz Alkmara pokupi sve što vredi. Voleli su ga igrači, baš juče je Boadu govorio kako mu šef nedostajao, jer je mladoj ekipi dozvoljavao da igra kao Mančester Siti ili Barselona. Slot će u Fajenordu dobijati 750.000 evra godišnje, trostruko više no što je imao u AZ Alkmaru.

Nije nevažno ni to što je menadžer svoj trojici čuveni Mino Rajola, verovatno najteži pregovarač u svetu fudbala, ali i čovek koji ume da izvede naizgled nemoguće ako pomisli da će mu se to isplatiti u skoroj budućnosti. Navodno, prvo što je uprava Fajenorda uradila je to što je pozvala Rajolu na sastanak. I navodno je on prihvatio plan, jer je uprava AZ-a već neko vreme vrlo dobra sa menadžerom Hoseom Fortesom Rodrigezom, koga inače zovu Rajolinim potrčkom. Pa je tako i najveći broj AZ-ove omladinske škole već pod Rajolinom šapom.

Možda se sada cela priča samo preseli u Roterdam.



tagovi

Kalvin StengsOven VejndalArne Slot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara