Oli Votkins (Reuters)
Oli Votkins (Reuters)

Fantastična šestorka Engleske - Belingem, Rajs, Saka, Foden i Votkins ispred Kejna

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 20:02

Alan Širer veruje da za udarnu iglu Aston Vile ima mesta u startnih 11 Gordog Albiona

Spisak Gereta Sautgejta za dva prijateljska martovska spektakla na Vembliju, protiv Brazila i Belgije, još se čeka, ali jasno je ko su stubovi engleske reprezentacije od veznog reda do ofanzivne linije. Sa Džudom Belingemom i Dejkalom Rajsom u manevru, te Bukajom Sakom i Filom Fodenom po krilima, odnosno kapitenom Harijem Kejnom u špicu, Englezi na papiru deluju, mnogi će se saglasiti, kao najmoćnija selekcija planete.

To su snage koje će gotovo izvesno napadati rivale na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, počev od grupne faze sa Srbijom, Danskom i Slovenijom. Najinteresantnije pitanje je, ko bi u formaciji 4-2-3-1 koju dugogodišnji selektor najčešće forsira, mogao da kompletira fantastičnu šestorku ispred odbrane.

Izabrane vesti

Legenda engleskog fudbala Alan Širer smatra da bi to trebalo da bude Oli Votkins, a ako ste iole pratili Premijer ligu u aktuelnoj, ali i prethodnih sezona, jasno vam je da njegove reči i te kako imaju potporu. Naročito u aktuelnom trenutku, uzimajući u obzir da autro 16 prevenstvenih pogodaka i 10 asistncija igra sezonu karijere.

Širer veruje da bi upravo Hari Kejn mogao da ustupi Votkinsu mesto u špicu napada te da dejstvuje malo počvučenjije, kao desetka, ili napadač iz senke. Kejnove plejmejkerske sposobnosti su nadaleko poznate. Preuzimajući ulogu desetke, Kejn je neretko doprinosio kako Englezima i Totenhemu, tako i Bajernu.

"Znamo da će Geret izvesno pohrliti za stabilnošću koju dodatni vezni fudbaler donosi, kao što je to učinio sa Kalvinom Filipsom na Euru 2020. godine ili sa Džordanom Hendersonom na Svetskom prvenstvu u Kataru. Lično ne mislim da je Engleskoj potreban taj još jedan sloj protekcije, ali Geret očigledno misli da treba", tvrdi Širer u svojoj analizi za Atletik, a zatim hvali Votkinsa: "Ove sezone on izgleda kao igrač koji je najviše napredovao u čitavoj Premijer ligi. Jedanaest utakmica pre kraja prvenstva, on je već postigao 16 golova. Već sada to je sezona njegove karijere."

Da Širerove reči podebljamo sa još činjenica - Votkins kao apsolutni lider predvodi Aston Vilu u pohodu na mesto u Ligi šampiona, trenutno može da se pohvali da je svojim golovima rušio Čelsi i Totenhem, a do kraja sezone imaće priliku da postigne golove protiv Mančester Sitija, Arsenala i Liverpula i nekom od pomenutih rivala pomrsi račune u borbi za titulu.


tagovi

Oli VotkinsHari KejnAlan ŠirerGaret Sautgejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara