Fantazzi predlozzi: De Brujneu leži “desetka”, sa Vudom i Zahom vredi rizikovati, a vreme je i da se Verner upiše

Vreme čitanja: 6min | pet. 25.09.20. | 12:58

Saveti u sastavljanju tima i tipovanju pred treće kolo Fantazi Premijer lige

U prethodnom kolu oboren je rekord po broju postignutih golova u jednom kolu Premijer lige. Napadači su bili izrazito raspoloženi, mreže su se širom Ostrva tresle 44 puta, zbog čega smo se ovog puta vratili sa namerom da “pojurimo” baš to - pogotke. Prošle nedelje bilo nije išlo po planu – zna Fantazzi vikend često da se krene naopako – te ćemo se potruditi da se ovog vikenda popravimo koliko je moguće. Ipak, da nije bilo tako loše postarali su se kapiteni i to u obe runde. Barem oni koje smo vam mi predložili. Svi redom u prethodnom kolu – Obamejan, Rišarlisom, Hames Rodrigez, a posebno Hari Kejn – bili su vredni “dupliranja”. Za ovo vam predlažemo Kevina de Brujnea, Tima Vernera i još jednom Kejna. Sada da pređemo na predloge, a vi u komentarima pišite vaše...

FANTAZZI IGRAČI - KOMPLETNA PONUDA

Izabrane vesti

Vilfrid Zaha (4,5) – više, kvota 2,70

Jedan od igrača sa kojim definitivno vredi probati, kako zbog kvote, tako i zbog granice. Zaha je ove sezone u novoj formaciji Kristal Palasa (4-4-2) dobio novu, još ofanzivniju ulogu. U tandemu sa Džordanom Ajuom igra u samom špicu napada i čini se da je još opasniji nego prethodnih sezona, ako je to uopšte moguće u ne baš ofanzivnoj ekipi kakva je londonska. Reprezentativac Obale Slonovače je sa tri gola, prvo protiv Sautemptona, a potom i Mančester Junajteda, najzaslužniji što Palas posle dva kola ima maksimalan učinak, te uz Mohameda Salaha ima više poena (23) od bilo kog drugog veznog fudbalera, što je dodatan razlog da Zahu imate, kako u svom timu, tako i na tiketu. Jer, ne zaboravite, gol veziste donosi bod više u odnosu na napadača, a Zaha je u Fantazziju zaveden kao vezista, iako je uz Ajua najistureniji. Do sada je imao šest udaraca ka golu protivnika, od kojih pet unutar šesnaesterca, više od bilo kojeg saigrača, a stvorio je i četiri šanse, najviše u svojoj ekipi uz Androsa Tauzenda.

Timo Verner (4,5) – više, kvota 1,80

U prethodna dva kola nije imao konkretan učinak. Zapravo, u Fantaziju mu je upisana asistencija za penal napravljen nad njim i to bi protiv VBA bilo sasvim dovoljno da “preskoči“ granicu. Međutim, verujemo da je vreme da i Nemac “otvori račun“ u dresu londonskog tima. Bolju priliku od meča sa Trešnjicama teško da će dobiti. Tim Slavena Bilića je u uvodna dva kola primio najviše golova, čak osam i ne vidimo kako bi protiv Plavaca bilo šta moglo da se promeni, iako će ekipa svakako dobiti na iskustvu dolaskom Branislava Ivanovića čiji se debi očekuje baš u subotu.

Kris Vud (4,5) – više, kvota 2,90

I ovoga puta smo pokušali da “iskopamo“ nekoga iz rubrike “vredi probati“ i nadamo se da bi Kris Vud mogao da bude taj. Golom protiv Lestera na premijeri prethodnog vikenda – Barnli nije igrao u prvom kolu – Novozelanđanin je nastavio sa odličnom formom iz prethodne sezone, vezavši četvrtu ligašku utakmicu na kojoj se upisao u strelce. Uz pomenuto, Vud je “glavni“ na svom Turf Muru. Prethodne sezone je kod kuće uputio 41 udarac ka protivničkom golu, 36 iz šesnaesterca, od kojih je 19 završilo u ovkir gola i u sve tri pomenute kolone bio je lider svog tima. Njegove brojke su impresivne i kada ga uporedimo sa drugim, zvučnijim imenima. Vud je na Turf Muru ušao u 19 stopostotnih šansi, koliko i Mohamed Salah, Markus Rašford i Tami Ejbraham na svojim terenima. Definitivno vredi probati, s obzirom na ponuđenu kvotu.

Hari Kejn (5,5) – više, kvota 1,80

Iskusni Fantazzi igrači znaju da ne treba žuriti sa izmenama nakon jednog neuspešnog kola, Hari Kejn i Heung-Min Son još jednom su potvrdili da tu i te kako ima istine. Dvojac Totenhema je u prethodnoj rundi protiv Sautemptona između sebe razdelio ogromnih 45 poena i odužio se za strpljenje retkima koji su ih ostavili u svom timu nakon blede partije protiv Totenhema na otvaranju sezone. Ovoga puta smo nešto naklonjeniji Kejnu, prvenstveno zbog niže granice (Son – 7,5), ali i zbog nešto boljeg učinka engleskog napadača protiv Njukasla. Na ukupno devet mečeva u kojima je startovao protiv Svraka, Kejn je postigao pet golova, dok Son na pet ima dva pogotka i asistenciju.

Kevin de Brujne (7,5) – više, kvota 1,95

Belgijanac ima novu, dosta ofanzivniju poziciju. Uloga “desetke“ je baš po njegovoj meri, pokazao je to na terenu, a potom i priznao nakon meča sa Vulverhemptonom. KDB je saigračima stvorio šest šansi za gol, uputio četiri udarca u okvir gola i utakmicu završio sa pogotkom i asistencijom na kontu. Lester jeste stopostotan posle dva kola, ali je u oba bio dosta nesiguran u odbrani. Protiv VBA je prošao nekažnjeno, međutim, sve je došlo na naplatu protiv Barnlija koji je u dva navrata tresao mrežu Lisica.

U našoj ponudi ćete naći i Rahima Sterlinga (7,5), ali smo prethodne nedelje pisali koliko se Englez bolje snalazi na gostovanjima. Naravno, ne mora to ništa da znači, ali valja imati na umu pred sastavljanje tiketa, ali i tima pred naredno kolo. Da ne zaboravimo, Gabrijelu Žesusu je granica niža (6,5) u odnosu na pomenutu dvojicu, ali se gol napadača vrednuje poenom manje, te verujemo da Brazilac ide u minus. Svakako je dobra opcija za vaš Fantazi tim, pošto se Kun Aguero još uvek neće vraćati na teren.

Raul Himenez (5,5) – više, kvota 2,03

Jedino su Hari Kejn i Deni Ings promašili manje stopostotnih šansi od Meksikanca prethodne sezone. Nastavio je Himenez i ove godine u istom ritmu, pogađao je protiv Šefild Junajteda, potom i Sitija, pa zašto onda ne bi i protiv dosta slabije, neubedljivije odbrane Vest Hema? Uostalom, na prethodna četiri susreta sa londonskim timom tresao je mrežu tri puta. Njegova minutaža se ne dovodi u pitanje, jedini je pravi napadač uz novajliju Fabija Silvu, a kako se 18-godišnji Portugalac još uvek privikava, vrlo verovatno ga očekuje svih 90 minuta. Prethodne sezone su ih jedino Konor Koudi i Rui Patrisio imali više.

Džek Griliš (5,5) – više, kvota 2,55

Svi će ove sezone šaltati listu ponuđenih igrača i gledati ko snage odmerava sa Fulamom. I nemamo ništa pogrešno u tome. Kolibaši su uz VBA glavni favoriti za ispadanje, što su i potvrdili u prethodne dve runde u kojima su zbirno primili sedam golova. Od ispodprosečne odbrane tima Skota Parkera mogao bi da profitira i Džek Griliš, prva vedeta birmingemske ekipe. U prvoj utakmici se zaustavio na tri poena i sada je dobar trenutak da popravi bodovni saldo. U prethodnoj sezoni je sve polazilo od 25-godišnjeg Engleza – jedino je De Brujne imao više ključnih dodavanja od njega - a meč sa Šefildom prošle nedelje pokazao je da će isto biti i u novoj takmičarskoj godini. Griliš je konstantno uključen u igru, preuzima odgovornost za sve prekide, uključujući i penale, što je samo razlog više da Griliš ode u “plus“ u ponedeljak uveče.

(Napomena: Nije moguće vezivati međusobno zavisne događaje, kao što sudva igrača iz istog tima na meču, ili igrač i meč u kojem učestvuje (npr. Kane postiže gol i bilo koja igra na meču Totenhema). Ako igrač koji je u ponudi nije starter računaće se kvota 1. U bodovanje ne ulazi “Bonus points system“ koji se koristi na zvaničnom sajtu. Za sve rezultate merodavan je zvanični sajt fantasy.premierleague.com)

KOMPLETNA PONUDA IGRAČA



tagovi

FANTAZZI FUDBALFantasy FudbalPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara