Ansu Fati (Foto: Reuters)
Ansu Fati (Foto: Reuters)

Fati: Desetka nije pritisak već motivacija, niko neće biti kao Leo, ja ću ići svojim putem

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.10.21. | 12:41

Barselona je sinoć produžila saradnju sa talentovanim fudbalerom, koji se tim povodom danas obratio medijima

Okrenula je Barselona minulog leta novi list. Morala je. Finansijska situacija je naterala klub da se rastane sa Lionelom Mesijem, koji se preselio u Pari Sen Žermen. U svojim redovima pronašla je i naslednika argentinskog genija, pa je čuvenu "desetku" predala mladom Ansuu Fatiju. Talentovani fudbaler je sinoć stavio paraf na novi ugovor sa klubom, kojim se na vernost Blaugrani obavezao do leta 2027. godine, a danas je tim povodom organizovana i konferencija za medije.

Nedelja: (2,80) Barselona (3,50) Real Madrid (2,60)

Izabrane vesti

Nešto pre nego što je Fati stavio paraf na novu saradnju, Barselona je produžila ugovor još jednom biseru iz svojih redova - španskom reprezentativcu Pedriju. Njih dvojica su tako oformili Barsin "klub milijardera", kako u novim ugovorima imaju otkupne klauzule od 1.000.000.000 evra. Očekuje se da im se uskoro produži još jedan izdanak Masije, talentovani Gavi.

Fati je govorio i o velikoj odgovornosti koja je pala na njegova leđa i broju 10 koji je nasledio od Mesija.

"Smiren sam, znam da mogu da doprinesem timu. Broj 10 mi ne predstavlja nikakav pritisak već motivaciju. Niko neće biti kao Leo, ili kao Pujol i Ćavi. Ja ću ići svojim putem. Mogao je desetku da dobije i neku drugi igrač, ali srećom red je došao na mene. Veoma sam zahvalan kapitenima što su mi je ponudili.".

Ne krije i da je imao ponuda da napusti Barselonu.

"Od prvog dana sam rekao svom agentu da mi je primarna želja da ostanem ovde. Možda sam imao ponude, ali mi je uvek bilo jasno da želim da rastem i uspem ovde".

Već u nedelju će biti na velikom ispitu. Na Kamp Nou stiže ljuti rival - Real Madrid.

"Klasiko uvek donosi posebnu motivaciju. Madrid je naš veliki rival i uvek moramo biti pripremljeni za takve utakmice jer je neophodno da tim da sve od sebe. U Klasiku nema favorita, igramo kod kuće i to je naša prednost".

Javnosti se obratio i predsednik kluba Đoan Laporta.

"Danas je veliki dan, jer direktno utiče i na sadašnjost i budućnost. Pričali smo koliko značimo jedni drugima, koliko je Ansu žrtvovao tokom godina u Masiji i veoma smo uzbuđeni. Pored njegovog neospornog fudbalskog talenta, trudili smo se da napreduje i kao osoba. Neverovatno je koliko je zreo sa 18 godina. Od njega se očekuje puno uspeha. Tu smo da mu pomognemo i prezadovoljni smo što ćemo raditi zajedno toliki niz godina. Znamo da je sa igračima poput Fatija sadašnjost, ali i budućnost kluba obezbeđena".

Prvi čovek kluba dodaje i da Barselona ne želi da stvara nikakav pritisak mladom fudbaleru.

"Mora da napreduje i sazri i nadamo se da hoće. Ne možemo da mu stvaramo pritisak. Ima poseban dar, kada god šutne postigne gol, ali moramo biti pažljivi".

Veruje u pobedu u predstojećem Klasiku.

"Imam dobar osećaj, igrači se polako vraćaju iz povreda. Pojedini sve više doprinose timu. Ovom prilikom pozivam Katalonce da dođu u što većem broju. Očekuje ih sjajna predstava. Optimističan sam i verujem da ćemo pobediti. Bilo bi lepo da Ansu postigne pogodak i na taj način proslavi ovaj trenutak".



tagovi

Ansu FatiĐoan LaportaBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara