Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Fener opet meša karte u Kupu, Radaković na Tadićevom putu

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 12:40

Kanarincima važnije prvenstvo

Fenerbahče je ovosezonsko takmičenje u Kupu Turske počeo kao branilac trofeja. Kanarinci su preživeli prethodna kola neoštećeni i sada se nalaze u četvrtfinalu, gde ih ovog utorka čeka gostovanje Ankaragudžuu (18.45).

Branilac pehara iz Istanbula je klasifikovan kao favorit, i naročito u aktuelnoj situaciji ne bi trebalo da ima težak psoao protiv slabog tima iz glavnog grada Turske. Ankaragudžuu je izgubio poslednje tri takmičarske utakmice, dok su Kanarinci iz Istanbula neporaženi od novembra 2023. godine. Od tada su zabeležili učinak od 14 pobeda i tri remija u svim takmičenjima. Ujedno, od februara 2020. Fener je pobedio u svakom od poslednjih šest sukoba protiv AG-a, uključujući dva meča u tekućoj ligaškoj sezoni.

Izabrane vesti

Fenerbahče ima za cilj da odbrani pehar Kupa, pošto je lani podigao trofej sedmi put u istoriji kluba. Avantura u ovom takmičenju počela je za Fener ubedljivom pobedom protiv drugoligaša Adane sa 6:0. U osmini finala zbila se prva teška prepreka za Sari Kanarijalar u vidu Gazijantepa, ali je istanbulski tim pobedio sa 2:0 i plasirao se u četvrtfinale. Ovo je četvrti put u poslednjih pet sezona da su se Kanarinci našli među osam najboljih u Kupu.

18.45: (6,50) Ankaragudžu (4,30) Fenerbahče (1,50)

Trener Ismail Kartal je poštedeo brojne ključne igrače u prethodnom duelu u Kupu protiv Gazijantepa i više se oslanjao na rezerviste. Nije isključeno da će kormilar Kanarinaca ponovo da posegne za sličnim rešenjima, jer je takmičenje u Kupu tek sekundarno ove sezone za FB. Šampionska trka u Superligi je mnogo važnija, jer Fener previše dugo već čeka na zvanje nacionalnog prvaka.

Fenerbahčeu su dva važna ofanzivna igrača, King i Kahvedži, trenutno van terena zbog povreda. U poređenju sa timom koji je igrao protiv Kasimpaše u ligi pre tri dana, mogu se očekivati neke promene. Golman Livaković bi trebalo da odmori, kao i Edin Džeko i Rade Krunić, dok bi Dušan Tadić trebalo da startuje.

S druge strane, MKE Ankaragudžu je trenutno u krizi. Tim iz glavnog grada nije pobedio u ligaškoj utakmici od 22. kola i sada je pao na 15. mesto na tabeli posle pet ligaških mečeva bez pobede u nizu. Posle nedavnog pada, prednost u odnosu na zonu ispadanja sada je samo jedan bod.

Prošlog vikenda Ankaragudžu je pretrpeo treći ligaški poraz zaredom. Tim trenera Emrea Belozoglua, u kojem je nezamenjiv srpski štoper Uroš Radaković, izgubio je od Kajserija sa 2:3 u nadoknadi vremena posle vođstva na poluvremenu od 2:0.

KUP TURSKE - ČETVRTFINALE

Utorak

18.45: (6,50) Ankaragudžu (4,30) Fenerbahče (1,50)

Sreda

15.30: (1,95) Trabzon (3,50) Bašakšehir (3,90)

18.45: (1,63) Bešiktaš (3,80) Konja (5,70)

Četvrtak

18.45: (1,35) Galatasaraj (5,30) Karagumruk (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup TurskeFenerbahčeAnkaragudžuDušan TadićUroš Radaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara