Foto: Star sport
Foto: Star sport

„Fenjer“ ožario Nišlije, Radnik pobeđuje samo na Čairu

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.03.24. | 15:06

Surduličani u prvom poluvremenu bez šuta na gol, u drugom deklasirali Radnički, uz dva gola Duronjića i jedan Hajdarevića – 3:0

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Mogli bi u Radniku ozbiljno da porazmisle o trajnoj selidbi u Niš, možda ne bi bili zakucani za dno tabele da stalno igraju na Čairu. Drugu pobedu u sezoni ostvarili su na istom stadionu gde i prvu - i to još 7. avgusta prošle godine, u drugom kolu.

Izabrane vesti

Četvrti put na poslednjih pet prvenstvenih gostovanja Radničkom ostali su neporaženi, a danas su se pokrenuli sa mrtve tačke i uhvatili se za poslednju slamku spasa, povukavši za sobom i komšije iz Niša, koje su se taman bile iskobeljale iz živog blata – 3:0 za goste u meču 23. kola Mozzart Bet Superlige.

Vođstvo možda jeste bilo iz nehata, ali pobeda ne može biti nezaslužena, čak ni nakon poluvremena u kojem Surduličani nisu imali niti jedan udarac ka golu rivala. Prva lopta ušla je slučajno – Borko Duronjić pokušao je da centrira, ali već druga još kako namerno, nakon što je isti fudbaler samo deset minuta kasnije projektilom još jednom „izbušio“, blago je reći, nesigurnog Vasiljevića. Na kraju, kada je Trajković izvršio trostruku izmenu, a formacija već bila potpuno razbijena, Hajdarević je samo kompletirao veliku bruku Nišlija.

Taman je dva koraka napred napravio Radnički, a onda jedan veliki od sedam milja unazad, jer ovo je trebalo da bude utakmica koja će niški tim definitivno odvojiti od opasne zone, čak ga bodovno jednako približi zoni plej-ofa. U prvom poluvremenu bilo je to dosta korektno izdanje, falio je samo gol, ali sramotan je pristup sa kojim su domaći fudbaleri izašli na drugo poluvreme i za to su surovo kažnjeni. Dobili su šamar od kojeg će biti teško oporaviti se, jer sledi gostovanje direktnom konkurentu Železničaru, pa utakmica sa Crvenom zvezdom na Čairu...

U igri Radničkog u prvom poluvremenu falilo je možda još samo malo više intenziteta, sve ostalo bilo je prisutno. Malo li je sedam kornera? Malo li su dve pogođene stative? Odnos u posedu 68:32? Imala je igra Nišlija i glavu i rep, bilo je dovoljno strpljenja, opreza u defanzivnom delu, toliko da Radnik nije uputio niti jedan udarac ka golu i u svim statističkim kolonama, osim u broju prekršaja, ostao je na nuli, ali bilo je to sedmo uzastopno poluvreme u međusobnim duelima u kojem Radnički nije uspeo da zatrese mrežu svojih južnih komšija.

Bamidele je ponovo gotovo svakim kontaktom sa loptom stvarao opasnost i mamio aplauze sa tribina. Pogodio je Mesarovića „u trepavicu“ kada je ovaj prvi put pogodio stativu, pripremio još jednu šansu Vukiću, oboren je na ivici kaznenog prostora, ali Mesarović nije iskoristio idealnu poziciju iz slobodnog udarca. Prethodno je sa sličnog mesta Luković sjajno šutirao, a Ranđelović izvadio loptu koju su mnogi već videli u golu. Naposletku, Nišlije su ugurale loptu u mrežu, ali je Vojnović bio u ofsajd poziciji u momentu kada je prethodno Mesarović šutirao sa distance i pogodio stativu. 

Radnički sa čak pet promena u startnoj postavi u odnosu na prethodnu utakmicu protiv IMT-a (i to će biti predmet ozbiljne polemike), skoro pa najjačom mogućom ekipom, bez povređenog Čolovića, ali prvi put sa kamerunskim tandemom Faj-Jamkam u odbrani. Trener gostiju Dušan Đorđević nije mogao da računa na kreaciju povređenog Šovšića, postavio je dupli blok ispred svog gola, ekipa je često situaciono menjala formacije na terenu, igravši bez ikakvih ofanzivnih ambicija.

Igrao se 53. minut kada je Radnik uputio prvi šut ka golu, tačnije preko gola, gađao je Hajdarević iz slobodnog udarca, a tri minuta kasnije gosti su ni krivi ni dužni – poveli. Borko Duronjić pokušao je da centrira sa preko 30 metara, uputio ulaznu loptu ka golu, štoperi jesu bili malo statični, ali Nikola Vasiljević nije ni mrdnuo na loptu koju je lagano mogao da pokupi i samo je odgledao kako od stative ulazi u mrežu.

Nije se Radnički oporavio od šoka, a njegov bivši fudbaler ponovo mu je zapržio čorbu, ovog puta prelepim udarcem iz daljine, koji je Vasiljević samo ulepšao paradom, da bi konačan rezultat postavio Haris Hajdarević, nakon lepe akcije Rustemovića i Kadijevića po levoj strani.

Blic krig. Tri gola za 15 minuta. Nišlije nisu znale šta ih je snašlo. Ni špokušaj Petrovića glavom sa peterca, ni udarac Bamidelea u samom finišu koji je prohujao pored stative nisu bili dovoljni ni z počasni pogodak.

 RADNIČKI – RADNIK 0:3 (0:0)

/Duronjić 56, 62, Hajdfarević 71/

Niš. Stadion Čair.

Gledalaca: 1000.

Sudija: Lazar Lukić (Beograd).

Žuti kartoni: Bamidele, Stajić, Mesarović (Radnički), Abubakar (Radnik).

RADNIČKI (4-2-3-1): Vasiljević 5 – Faj 5.5 (od 67. Smajlagić 5), Jamkam 5, Vojnović 5, Petrović 5.5 – Ado 5 (od 67. Stajić 5.5), Luković 5 (od 67. Cvetković 5)– Ilić 5.5, Mesarović 6, Bamidele 6 – Vukić 5.

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović 6.5 – Abubakar 6 (od 67. Rustemović 6.5), Milićević 6.5, Jović 7, Kadijević 6.5 (od 84. Vranjanin) – Gašić 6.5, Oreščanin 6.5 – Jovanović 6, Hajdarević 7 (od 84. Martinkevič) – Duronjić 8 (od 81. Bogdanović) – Zajmović 5.5 (od 67. Čumić 6).

Igrač utakmice: Borko Duronjić (Radnik) 8.                     


tagovi

Radnik SurdulicaRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara