Heri Megvajer (©Reuters)
Heri Megvajer (©Reuters)

Ferdinandova paljba po Mančester junajtedu: Igrali su kao Džekil i Hajd, Megvajer kao mamuran

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.02.22. | 09:41

Bivši kapiten osuo drvlje i kamenje po naslednicima posle remija sa Barnlijem

Nikako da Ralf Rangnik uhvati ritam sa ekipom Mančester junajteda. Delovalo je u početku da je igračima prijao njegov dolazak, ali brzo su se vratili na period iz vremena Olea Gunara Solskjera. Neubedljive igre i rezultati ispod očekivanja.

Na eliminaciju iz FA kupa od drugoligaša Midlsbroa nadovezao se prvenstveni remi sa poslednjeplasiranim Barnlijem (1:1).

Izabrane vesti

Upravo bi ta utakmica mogla da posluži kao primer kako klub sa Old Traforda igra u poslednje vreme.

"Kao Džekil i Hajd", slikovito je opisao Rio Ferdinand.

Bivši kapiten Mančester junajteda razočaran je izdanjem igrača u drugom poluvremenu, a posebno partijom svog naslednika s kapitenskom trakom i na poziciji štopera, skupocenim Harijem Megvajerom.

Ako se brzo nešto ne promeni, sumnja Ferdinand da će Junajted uspeti da se domogne Lige šampiona za sledeću sezonu. Klub sa Old Traforda trenutno je peti sa bodom manje od Vest Hema, osam od Čelsija, devet od Liverpula. Vodeći Mančester siti je odavno ispao iz vidokruga. Posle 23 meča razlika je 18 bodova.

"To je razočaravajuće. Ovo nije bila partija na nivou Mančester junajteda. Nije bila na nivou njegovih rezultata i mesta među četiri najboljih u Premijer ligi. Ne vidi se napredak pod vođstvom Ralfa Rangnika. Razočaran sam, nisam želeo da gledam ovakvu utakmicu", izneo je Ferdinand svoje viđenje.

Igre Junajteda čuveni defanzivac uporedio je s romanom škotskog pisca Roberta Luisa Stivensona "Čudni slučaj doktora Džekila i gospodina Hajda".

"Prvo poluvreme je bilo veoma dobro, da poželiš još. U drugom sam se zapitao gde je nestala energija, žar, gde je ona borbenost iz prvog dela. U ovakvim utakmicama Junajted bi trebalo da stvara oluju, ali ovaj tim ne deluje sposoban za tako nešto".

Posebne kritike dobio je Hari Megvajer zbog očajnih reakcija u akciji koja je dovela do Barnlijevog izjednačenja.

"Bilo je to jako slabo sa njegove strane. Moraće da preuzme odgovornost za to, da "ispegla" svoje poteze. Čak i za start koji je imao na centru, kada je imao sreću da ne bude isključen. Siguran sam da nije zadovoljan svojom partijom. Ne znam da li je još mamuran od Evropskog prvenstva, fizički i psihički, ali nema konstantnosti u njegovim igrama ove sezone. Ne igra na svom nivou, mada ne možemo sve svaliti na Harija Megvajera, ceo tim mora da preuzme odgovornost", istakao je Ferdinand.

U izjavi koju je dao posle meča ne može se baš pročitati da je preuzeo odgovornost, ali je Megvajer priznao da je Junajted u drugo poluvreme ušao traljavo.

"Primili smo razočaravajuć gol. U drugo poluvreme smo ušli pomalo traljavo, ali imali smo dovoljno vremena da izdignemo i pobedimo. Zahtevamo od sebe pobedu u svakoj utakmici, tako da smo razočarani zbog remija", rekao je štoper kog je Mančester junajted leta 2019. platio Lesteru skoro 90.000.000 evra.

Iako se malo šta pozitivno može o Mančester junajtedu posle novog neuspeha, na Old Trafordu mogu da budu srećni zbog povratka Pola Pogbe i njegovog prvenca ove sezone. Francuz je pauzirao od oktobra zbog povrede koju je dobio na treningu nacionalnog tima, ali je ostavio dobar utisak po povratku na teren.

Posle gola Franucz je podigao tri prsta i izazvao polemiku o čemu je reč.

"Rekao bih 'još tri godine'", smatra Rio Ferdinad, mada Piter Krauč ne deli njegovo mišljenje: "Još tri nedelje".

Jasno je, bivši reprezentativci Engleske aludirali su na Pogbin ostanak u Mančester junajtedu, koji je već dugo tema sportskih medija pošto mu na leto ističe ugovor.


tagovi

Hari MegvajerRio FerdinandRalf RangnikMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara