Stadion Tumba u Solunu (©Reuters)
Stadion Tumba u Solunu (©Reuters)

Fereira meša karte na Tumbi, M‘ Vila debituje za Olimpijakos

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.09.20. | 15:51

Pred obaveze u Ligi šampiona dva najbolja grčka kluba moraju da otaljalju obaveze u domaćem prvenstvu

Grčka je na korak da ima dva kluba u grupnoj fazi Lige šampiona. PAOK je prethodne nedelje iznenadio favorizovanu Benfiku, dok Olimpijakos čeka Omoniju u borbi za evro-elitu. Te utakmica su prioritet za dva najbolja kluba Helena.

U mislima je Liga šampiona, ali mora da se otalja posao i u domaćem prvenstvu. PAOK na Tumbi danas (18.00) dočekuje Atromitos, a u isto vreme ode"sluškivaće dešavanja u Krasnodaru, koji je rival grčkom vicešampionu u utorak na jugu Rusije u prvom meču plej-ofa za ulazak u evro-elitu.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac Andrija Živković presudio je bivšem klubu u utorak. On nije najavljen od starta za večerašnji meč. Prošle nedelje protiv AEL iz Larise nekadašnji igrač Partizana je ušao u nastavku utakmice umesto Dimitrosa Pelkasa.

Trener PAOK-a Abel Fereira verovatno će opet da rotira igrače, da odmori neke nosioce igre kako bi ih sačuvao za utorak. Na golu bi trebalo da se nađe Živko Živković. Portugalac ne može više da računa na napadača Čupa Akpoma, koji je prodat Midlzbrou.

Prošle sezone solunski crno-beli su pobedili Atromitos na Tumbi sa 5:1. PAOK je vezao četiri pobede protiv današnjeg rivala na svom stadionu.

Olimpijakos je veliki favoriti protiv Omonije, koja je u sredu izbacila Crvenu zvezdu. Prvak Grčke je prošle nedelje osvojio Kup Helena posle trijumfa protiv AEK-a sa 1:0. Na Karaiskakisu večeras (19.30) stiže Asteras. I Pedro Martins će sigurno da pomeša karte, da sačuva najbolje za duel sa Kipranima, ali ko god izađe na travnati pravougaonik protiv gostiju iz Tripolisa, domaćini su favoriti. Olimpijakos ima četiri vezane pobede protiv Asterasa, a prošle sezone u Pireju bilo je minimalnih 1:0 za grčkog velikana.

Za Olimpijakos bi trebalo da debituje najnovije pojačanje Jan M‘Vila. On stiže iz Sent Etjena za platu od 1.700.000 evra godišnje. Nadimak mu je Maestro.

"Spreman sam, odradio sam pripreme sa Sent Etjenom. Postoje utakmice koje nisam igrao, ali moje fizičko stanje je na pravom nivou. Na raspolaganju sam klubu i treneru. Počeo sam sa treninzima tima da bih se što bolje uklopio. Sanjam titule jer do sada nikada nisam osvojio. Kada je došao predlog Olimpijakosa da ga pojačam, nisam se dvoumio, u mislima mi je bila borba za šampionski pehar“, rekao je M‘Vila, prenosi sport24.gr.

GRČKA 1 – 2. KOLO

Petak

18.00: (1,45) PAOK (4,20) Atromitos (8,00)

19.30: (1,25) Olimpijakos (5,80) Asteras (12,0)

Subota

19.30: (6,00) Panetolikos (3,70) AEK (1,63)

Nedelja

17.15: (2,90) Lamija (2,95) OFI (2,70)

19.30: (3,45) Volos (3,15) Aris (2,25)

Odloženo

Panatinaikos - Smirnis

Janjina – AEL Larisa

***kvote su podložne promenama



tagovi

GrčkaGrčka 1PAOK SolunPAOKOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara