Navijači Vidada (©Reuters)
Navijači Vidada (©Reuters)

Fešta u Kazablanki: Vidad proslavlja finale Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 12:24

Marokanski velikan brani na svom stadionu dva gola viška (3:1) protiv angolskog Petra u revanšu polufinala elitnog takmičenje na afričkom tlu

Na vidiku je finale afričke Lige šampiona i obračun dva najbolja tima na kontinentu poslednjih godina, branioca krune Al Ahlija iz Kaira i Vidada iz Kazablanke. Oba tima su u prvim mečevima polufinala stekla veliku prednost, pa bi samo čudo moglo da ih spreči da se probiju do bitke za tron.

I prošle sezone je Vidad bilo blizu finala, ali je marokanski šampion poražen u polufinalu od južnoafričkog Kajzera. Sada izvesno neće ponoviti tu grešku iz 2021. godine. U prvom meču protekle nedelje, Vidad je u gostima pobedio angolski Petro iz Luande sa 3:1, pa je večerašnji (21.00) revanš na stadionu Mohamed Peti formalnost za ekipu iz Kazablanke. Vidad bi trebalo da se vrati u finale i da opet izazove vladara Afrike, kao u sezoni 2018/2019, kada nije uspeo da dobije egipatskog velikana.

Izabrane vesti

Ovi timovi su igrali i u prvom delu grupne faze Lige šampiona. Vidad je razbio na svom terenu današnjeg rivala sa čak 5:1, dok je u Luandi Petro dobio sa 2:1.

21.00: (1,40) Vidad Kazablanka (4,20) Petro (7,75)

Vidad ne može da računa na Mojaeda Lafija i Redu Žadija. Obojica su povređena. Džalal Daudi je odslužio dve utaklmice kazne zbog crvenog kartona, pa se vraća u redove marokanskog šampiona. Za tim iz Angole je u prvom meču pocrveneo Brazilac Vilijan Soares i njega neće biti u revanšu. Pod znakom pitanje i igranje i Diogena Žoaa.

Vidad je u odličnoj formi, ima 11 pobeda i dva remija na poslednjih 13 utakmica. U domaćem šampionatu ima isti broj bodova kao i gradski rival Radža Kazablanka, uz meč manje, pa je bliži novoj kruni u Maroku.

Pedro je suvereni vladar u Angoli. Ima šest bodova više i meč manje od Sagrada, četiri kola pre kraja, pa će najverovatnije da odbrani titulu u šampionatu ove afričke države. I sam plasman u polufinale je veliki uspeh za tim iz Luande.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

AFFIČKU LIGU ŠAMPIONA – POLUFINALE (REVANŠI)

Petak

21.00: (1,40) Vidad Kazablanka (4,20) Petro (7,75) /prvi meč: 3:1/

Subota

21.00: (2,45) Setif (3,15) Al Ahli (2,80) /prvi meč: 0:4/

***kvote su podložne promenama



tagovi

VidadVidad KazablankaAfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara