Navijači Palmeirasa i Flamenga (©Reuters)
Navijači Palmeirasa i Flamenga (©Reuters)

Fešta u Sao Paulu i Riju: Palmeiras slavi brazilsku titulu, a Flamengo kontinentalnu, Dorival sa rezervistima na Marakani

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.11.22. | 23:05

Serija A: Verdao obezbedio krunu i noćas (01.30) protiv Fortaleze igraće za navijače na krcatom Alijanc parku. Crveno-crni u “šarenom” sastavu sa Korintijansom (01.30)

Sprema se velika žurka u zelenom delu Sao Paula. Palmeiras je novi vladar u Brazilu. Četiri kola pre kraja Serije A, Verdao je i matematički obezbedio krunu posle poraza najbližeg pratilaca Internasionala u Belo Orizonteu od Amerike Mineiro. Tim iz Sao Paula noćas (01.30) čeka duel na Alijanz parku protiv Fortalaze. Utakmica je lišena rezultatskog značaja za domaćina, ali ne i za goste.

Abel Fereira je napravio revoluciju u Palmeirasu. S Verdaom je za tri godine osvojio dve titule u Kopa Libertadores, lokalni šampionat Paulista, Kup i Superkup Brazila i Rekopa Sudamerikanu (Superkup Južne Amerike). Sada je zaokružio blistavi period na klupi Palmeirasa i osvojio i preostali trofej koji mu nedostaje. Portugalac se dovodi u vezi i sa naslednikom Titea na klupi Selesaa posle Mundijala u Kataru.

Izabrane vesti

Verdao je osvojio 11. titulu. U Sao Paulo domaćinu stiže zahuktala Fortaleza koja ima 10 pobeda na poslednjih 15 utakmica, uz samo dva poraza. Dugo je bila na dnu, ali je onda zaigrala odlično i sada je u igri za plasman u Kopa Libertadores.Trenutno je na devetom mestu, a osmi vodi u kvalifikacije za najjače takmičenje na tlu Južne Amerike.

01.30: (1,58) Palmeiras (4,00) Fortaleza (6,00)

Trener Abel Fereira ima samo jednu nedoumicu – Mejke ili supertalentovani šesnaestogodišnji Endrik, koji je već na meti najboljih evropskih klubova. Udarni trio je siguran, napadač Roni, krilo Dudu i dirigent na sredini terena Gustavo Skarpa. Rafael Veiga je povređen, operisao je skočni zglob i za njega je sezona završena. Van tima zbog problema s kolenom je još samo Želson.

Za goste neće moći da igra Lukas Lima koji je pozajmljeni igrač Palmeirasa. Argentinski stručnjak Huan Pablo Vojvoda može da računa na najjači tim. U špicu će igrati nekadašnji najbolji strelac šampionata Brazila Tijago Galjardo koji se ove godine vratio u Brazil posle neuspešne epizode u Selti iz Viga. Ranije je tresao mreže u Internasionalu pre selidbe na Pirineje.

U prvom delu šampionata nije bilo golova u duelu ovih timova. Fortaleza je neugodan rival Palmeirasu. Dobila ga je dvaput, uz pomenuti remi, na tri poslednja duela.

Flamengo i Korintijans igraju noćas (01.30) derbi koji za domaćina neće imati veliki značaj sem prestiža. Biće to prilika da Marakana pozdravi šampione Južne Amerike. Crveno-crni nisu uspeli da se popnu na brazilski tron, ali je sezona bila uspešna vraćanjem kontinentalne krune posle tri godine i osvajanjem Kupom Brazila. Izvšni direktor šampiona Južne Amerike Bruno Špindel je potvrdio da će trener Dorival Žunior da ostane na kormilu i naredne godine i da će posle Mundijala u Kataru velikan da se pojača kako bi vratio krunu najboljeg tima zemlje fudbala.

Korintijans je u padu u forme u finišu šampionata. Rezultatski ovaj meč biće bitniji Timau koji želi da zadrži mesto među šest i grupnu fazu Kopa Libertadores 2023. godine.

Očekuje se da Dorival Žuinior odmori nosioce igre - Gabrijela Barbosu Gabigola, Đorđijana de Araskaetu, Pedra, Filipea Luiza, Santosa i Dijega Alvesa. Povređeni su Bruno Enrike, Varela i Rodrigo Kajo. U napadu bi mogao da igra Mateus Fransa, dok će s krila da dejstvuju Marinjo i Everton Sebolinja. Dirigent igre mogao bi da bude Dijego, iskusni vezista, nekadašnji igrač Volfzburga i madridskog Atletika.

01.30: (1,92) Flamengo (3,40) Korintijans (4,20)

Na klupi Korintijansa neće biti portugalskog stručnjaka Vitora Pereire koji je suspendovan. Roni i Rafael Ramos su se oporavili od korona virusa, a u tim se vraćaju i Balbuene i Renato Augusto. Povređeni su Adson, Gustavo Moskito, Žunior Moraeas i Mejkon. U napadu se golovi očekuju od Jurija Alberta, koji je na pozajmici iz Zenita.

Ovi klubovi su odigrali čak pet mečeva u 2022. godini. U prvensvu je Timao dobio Flamengo sa 1:0, dok je velikan iz Rio de Žaneira izbacio velikog rivala i u četvrtfinalu Kopa Libertadores (2:0 i 1:0), kao i u finalu Kupa Brazila posle boljeg izvođenje jedanaesteraca na Marakani (0:0 i 1:1).

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

BRAZIL 1 - 35. KOLO

Ponedeljak

Seara - Fluminense 0:1 (0:0)

/Herman Kano 72/

Utorak

Botafogo – Kujaba 0:2 (0:1)

/Andre Luis 41, Dejverson 52/

Sreda

Sao Paulo – Atletiko Mineiro 2:2 (2:1)

/Kaljeri 41, 45+5 – Vargas 26, 81/

Amerika Mineiro - Internasional 1:0 (0:0)

/Ale 76/

Atletiko Paranaense - Gojas 3:2 (3:1)

/Terans 4pen, 29, Santana 16 - Souto 40, Raul 51/

Atletiko Gojaniense - Santos u toku

Avai - Bragantino u toku

Žuventud - Koritiba u toku

Četvrtak

01.30: (1,92) Flamengo (3,40) Korintijans (4,20)

01.30: (1,58) Palmeiras (4,00) Fortaleza (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaPalmeirasFlamengoKorintijansBrazil 1Brazilska Serija AAbel Fereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara