Erik ten Hag i Rasmus Hejlund (©Reuters)
Erik ten Hag i Rasmus Hejlund (©Reuters)

FFP najveći neprijatelj Junajteda: Ten Hag potrošio 480.000.000, hteo još i udario u zid

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.02.24. | 10:04

Trener Crvenih đavola želeo da dovede napadača u januaru, ali su mu regulative osujetile planove. Ostao je samo na Rasmumu Hejlundu

Koliko god da potroše – malo im je. Navikli su najbogatiji evropski klubovi da rasipaju novac na sve strane, da angažuju igrače koji im baš i nisu neophodni i njima ‘popune magacin’. Zbog neodgovornog poslovanja mnogi su i ispaštali, suočavali su se sa zabranama zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Na Old Trafordu nisu išli preko granice dozvoljenog, međutim, ove zime udarili su u zid. Nikoga nisu mogli da potpišu.

U zao čas povredio se Entoni Marsijal, ostao je Erik ten Hag samo na Rasmusu Hejlundu i zatražio je od klupskog rukovodstva da mu dovedu još jenog špica. Ali, želje mu nisu uslišene. Regulative su mu osujetile planove, finansijski fer-plej sprečio je nove potpise. I u narednih mesec i kusur dana Danac će biti jedina klasična ‘devetka’ koju će imati.

Izabrane vesti

Znali su u Mančester junatedu da će biti problema. Od dolaska Erika ten Haga u klub, na pojačanja je spiskano oko 480.000.000 evra, rasle su plate, a prodaje nisu bile na potrebnom nivou da bi se sve rupe zapušile. Ove zime Teatar snova napustili su Džejdon Sančo, Doni van de Bek, Fakundo Pelistri, Hanibal – svi se preselili na pozajmice – i brojni polaznici akademije za koje je procenjeno da trenutno nema mesta u prvom timu. Ipak, sve to nije bilo dovoljno za potpisi novog napadača, a da se pritom ne krši finansijski fer-plej.

I planovi Erika ten Haga pali su u vodu. Kako se Entoni Marsijal povredio, izbor mu je krajnje sužen. Rasmus Hejlund jedini je centarfor, Markus Rašford po potrebi sa levog krila može da se pomeri u špic, mada u Junajtedu nisu načisto sa engleskim reprezentativcem, jer prethodnih meseci imao je nekolicinu ispada.

“Nije tajna, želeo sam napadača zbog povrede Marsijala. Nemamo pravu zamenu, nemamo rezervnog špica. Nije bilo moguće da ga potpišemo zbog FFP pravila”, požalio se Erik ten Hag i nastavio:

“Postoje neki nedostaci… Da biste ispunili pravila vezana za FFP i napravili prostor, morate da prodate igrače. Morate da prodate dobre igrače, ne mislim da je to način na koji treba da se gradi tim”.

Junajted nije mogao da napravi doselekciju, kao prošlog januara. Tada je na pozajmice doveo Vauta Veghorsta i Marcela Zabicera. Sada nikoga. Igrači su isključivo napuštali Old Traford. Sreća u nesreći za holandskog stratega jeste što je igrački kadar širi nego što je bio pre nekoliko sedmica…

Kazemiro, Luk Šo i Lisandro Martines su se oporavili od povreda. Doduše, argentinski štoper je zadobio novu na gostovanju Vulverhemptonu, meč je završio pre kraja sa ledom na nozi, međutim, procene su takve da ga ne očekuje duža pauza. U ambulanti je trenutno samo Mejson Maunt, koji kuburi sa povredama. Letošnje pojačanje gotovo da nije ni igralo.

I što je još važnije u situaciji kada Mančester junajted nije mogao da angažuje novog napadača, Rasmus Hejlund je ušao u formu. Na prethodne tri utakmice dao je tri gola i namestio dva. To posebno raduje Erika ten Haga.

“Vidite kako se Hejlund popravlja, verujemo mu. On se ljuti kada ne postigne gol, zato smo ga odabrali. Smiren je i otporan na stres. Nije bilo nijednog momenta da je želeo da odustane. Srećan sam zbog njega, sada je na dobrom nivou”, zadovoljan je Holanđanin.

Kad već nisu mogli da potpišu još jednu ‘devetku’, barem je jedina koju imaju počela u kontinuitetu da pogađa…



tagovi

Mančester JunajtedErik ten HagRasmus HojlundZimski prelazni rok 2024finansijski fer-plej

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara