FIFA diže ruke od Superlige klubova: Nećemo Bajern - Liverpul, već Bajern – Boka Juniors

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.10.20. | 16:46

Đani Infantino demantovao potencijalni rat sa UEFA

Iz Engleske je pre nekoliko dana odjkenula bomba da najveći klubovi Evrope u saradnji sa FIFA žele da organizuju svoju vrstu Lige šampiona. Zatvorenog tipa u kojoj bi učestvovalo samo 18 najbogatijih. Bio bi to direktan udar na UEFA i Ligu šampiona kao njeno najvažnije takmićenje. Rat u najavi na relaciji UEFA i FIFA.

Iako se dve najmoćnije fudbalske federacije ne podnose i odnosi su gori iz godine u godinu, prvi čovek FIFA Đani Infantino je danas demantovao da Svetska fudbalska federacija stoji iza projekta Evropske premijer lige koju žele najveći klubovi.

Izabrane vesti

“Kao predsednik FIFA, zainteresovan sam za Svetsko prvenstvo klubova, a ne Superligu. Za mene nije poenta Bajern – Liverpul, već Bajern – Boka Juniors. Liverpul ima 180 miliona navijača ali 175 miliona su van Engleske. Flamengo ima 40 miliona navijača, od čega ih je 39 miliona u Brazilu. Želim da klubovi i izvan Evrope imaju budućnost. Moja vizija je da imamo 50 klubova i 50 reprezentacija koji mogu da postanu svetski prvaci”, rekao je Infantino.

Suština je da FIFA ne želi da gleda kako samo UEFA zgrće ogroman novac od klupskih takmičenja. I FIFA želi svoj deo kolača. Ali da ne ugrožava Ligu šampiona i da ne otvara front sa UEFA.

“Svetsko prvenstvo klubova neće biti konkurencija Ligi šampiona. To su različite stvari. Razlika između Evrope i ostatka sveta je velika i nastaviće da raste ako nešto ne preduzmemo. Zato želimo da pomognemo i klubovima van Evrope da stanu na noge. Kada prođe ovo sa korona virusom, ti projekti će da zažive. Dok traje ovaj viruse, moramo da se koncentrišemo snage na zajedničku borbu protiv njega”, poručio je prvi čovek FIFA. 


tagovi

Đani InfantinoFIFAUEFAEvropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara