Filip Holender (©MN Press)
Filip Holender (©MN Press)

Filip Holender se vraća u srpski fudbal kao zamena za Petra Ratkova

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 22:15

TSC dovodi bivšeg napadača Partizana, saznaje Mozzart Sport

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole/

U rekordnom transferu po TSC i, ako ne računamo Crvenu zvezdu i Partizan, jednom od najvećih ikada u srpskom fudbalu, Petar Ratkov je prešao u Red Bul Salcburg. Zaradiće Topolčani 4.500.000 evra od tog posla, mogli bi još 500.000 kroz bonuse, a sleduje im i 15 odsto od naredne prodaje 19-godišnjeg napadača.

Izabrane vesti

Finansijski je vicešampion Mozzart Bet Superlige prošao odlično, ali je morao da se da u potragu za igračem koji će garanotvati golove. Po saznanjima našeg portala, izbor je pao na Filipa Holendera!

Bivši napadač Partizana prošlu sezonu je proveo u Vašašu, s kojim je završio na poslednjem mestu mađarskog prvenstva. U 35 utakmica (30 prvenstvenih) dao je osam golova, međutim, to nije bilo dovoljno za spas tima iz Budimpešte, koji se zajedno sa Honvedom seli u niži rang. Iako ima ugovor do 2025. godine, izvesno je da Vašaš neće praviti problem doskorašnjem reprezentativcu Mađarske, rođenom u Kragujevcu, da promeni srednu.

U Srbiji je prethodno sakupio 69 nastupa za Partizan, u kojima je dao 12 i asistirao za pet golova. Za crno-bele je igrao dve sezone, a počeo je i prošlu, ali je već u avgustu otišao u Budimpeštu. Karijeru je počeo u Honvedu, a igrao je i za švajcarski Lugano. Sa Honvedom je 2017. postao šampion, a u sezoni 2018/2019. bio je najbolji strelac mađarskog prvenstva.

Velika stvar za TSC je i ostanak Saše Jovanovića, pošto je najbolji fudbaler Mozzart Bet Superlige za prošlu sezonu ovog petka potpisao novi ugovor sa klubom iz Bačke Topole.



tagovi

Filip HolenderTSC Bačka TopolaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara