Filip Kleman (©Reuters)
Filip Kleman (©Reuters)

Filip Kleman okrenuo Škotsku naglavačke, Rendžers se pita o tituli

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 11:17

Policajci gostuju Madervelu, gde tradicionalno dobro prolaze, i imaju šansu da se primaknu Seltiku na dva boda sa utakmicom zaostatka

Delovalo je da Seltik bez problema ide ka odbrani krune u Škotskoj, a sada se o svemu pita Rendžers. Policajci zaostaju pet koraka za mrskim Keltima, ali imaju dva duela zaostatka i već ove nedelje su u situaciji da se primaknu čelu. Tim iz Glazgova gostuje Madervelu na Badnji dan u Fir Parku, i zanima ga samo pobeda (13.00).

Dok su Rendžersi sredinom nedelje nastavili trijumfalni niz, Vel je produžio seriju mečeva bez slavlja, koja već broji ogromnih 14 utakmica. Ona je mnogo duža kada se pogledaju pokušaji da savlada predstojeće goste, jer su Policajci bez neuspeha u minulih 18 dvoboja sa Madervelom u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

Ubrzo pošto je Rendžers pokupio prvi komad srebra u ponudi u Škotskoj ove sezone, nadmašivši Aberdin u osvajanju Liga kupa na Hempdenu sa 1:0, u sredu se vratio u akciju Premijeršipa. Gol Džejmsa Tavernijea u kampanji zapečatio je uspeh u finalu, a kapiten Džersa je bio taj koji je obezbedio sva tri boda protiv Sent Džonstona pre četiri dana kada je njegov kasni penal usledio posle pogotka Sirila Desersa.

13.00: (10,5) Madervel (5,70) Rendžers (1,28)

Pobeda je nastavila scenario sa izuzetnim preokretom otkako je Filip Kleman preuzeo tim sa Ajbroksa, podstičući niz rezultata koji ne samo da su Rendžerse doveli do pehara i osvojili svoju grupu u Ligi Evrope, već su se vratili u šampionsku trku.


Sa sledećim derbijem Old Firma koji će okončati 2023. godinu, plavo-beli će imati za cilj da stignu na Parkhed u dobrom raspoloženju, pošto su već nanizali šest pobeda na svim turnirima.

Zanimljivo je, međutim, da su Rendžersi zapravo izgubili svaku od svoje poslednje tri prvenstvene utakmice u gostima odigrane na Badnji dan - poslednji put od Sent Mirena 2011. - a njihova poslednja takva pobeda stigla je 1949. godine, kada je žrtva bio Partik.

Bez obzira na to, giganti iz Glazgova su neporaženi u 28 ligaških gostovanja na Fir Parku u više od dve decenije, pobedivši najmanje 19 puta u tom procesu. Sve u svemu, Madervel je bez slavlja u 56 ligaških susreta sa Rendžersom, protiv koga je trenutni šef

Stjuart Ketlvel

izgubio svih sedam prethodnih mečeva.

ŠKOTSKA 1 - 19. KOLO


Nedelja

13.00: (10,5) Madervel (5,70) Rendžers (1,28)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Škotska 1MadervelGlazgov RendžersRendžersFilip Kleman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara