Obamejan u padu (AFP)
Obamejan u padu (AFP)

Filip Đuričić desetkovao Marselj: Jovanovićev PAO nosi gol prednosti na jug Francuske (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.23. | 22:07

Srpski reprezentativac u 65. minutu iznudio drugi žuti karton Žofrija Kondogbije i pomogao domaćinu da ostvari pobedu minimalnim rezultatom

Marselj ovog leta možda jeste spiskao blizu 70.000.000 evra, dovodio fudbalere poput Pjera Emerika Obamejana i Žofrija Kondogbije, ali novopečeni trener Marselino još nije uspeo da ukopi novajlije, te se francuskom klubu nakon prve utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, mesto u plej-ofu ozbiljno ljulja. Gostovao je Olimpik Panatinaikosu, a Atinu napustio sa golom zaostatka, uputivši samo jedan udarac ka golu Zelenih - 1:0.

Ključni detalj za ishod, u prvih sat vremena, ne preterano interesantnog susreta, odigrao se u 65. minutu. Tada je Filip Đuričić iznudio drugi žuti karton Žofrija Kondogbije koji ga je otvorenim đonom nagazio na ris stopala. Srpski reprezentativac je desetkovao goste, a svom timu udahnuo dozu vere u pobedu. Atinski tim namirisao je šansu koju je ugrabio u 83. minutu. Divna timska akcija krunisana je golom Brazilca Bernarda.

Izabrane vesti

Prednost od jednog gola ne mora ništa da znači pred revanš na jugu Francuske što se igra za nedelju dana, ali činjenica je da je PAO ipak bliži plej-ofu i dvomeču, izvesno sa Bragom koja je u Portugaliji očitala lekciju TSC-u i nagovestila da će revanš u Bačkoj Topoli predstavljati puku formalnost.

Četa Ivana Jovanovića je večeras odavala utisak dispicplinovanosti i rešenosti da posle 13 godina, prvi put od takmičarske 2010/11 donese Panatinaikosu grupnu fazu Lige šampiona. U potpunosti su Zeleni, marginalizovali platežnu (ne)moć u aktuelnom prelaznom roku u odnosu na rivala na čijih su 70.000.000 oni potrošli svega 4.500.000. Dominirali su u posedu lopte tokom prvog dela, čak 63 odsto, dok su u nastavku carinili loptu u svojim nogama čak 71 odsto vremena.

Nisu bili Ivanovićevi puleni preterano opasni tokom prvih 45 minuta, ali i nisu želeli da se pošto-poto zalete na favorizovanog rivala koji prestonicu Grčke napušta sa gorkim ukusom u ustima i besan na sudiju Ištvana Kovača. Razlog je žuti karton koji je pokazao Kondogbiji već posle prvih tridesetak sekundi utakmice.

Filip Mladenović dobio je šansu od 79. minuta i u završnih dvadesetak, budući da se igralo još sedam u nadoknadi, nije imao previše vremena da bljesne. Međutim, jednim oštrrim centaršutem uneo je nemir u odbranu gostiju.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - 3. KOLO (PRVI MEČEVI)

Utorak

Kopenhagen - Sparta Prag 0:0

Rakov - Aris Limasol 2:1 (1:0)

/Kočergin 7, Pjasecki 63pen - Majambela 88/

PSV Ajndhoven - Šturm 4:1 (3:1)

/Babadi 4, De Jong 22, 32, Sangare 73 - Stanković 40/

Ki Klaksvik - Molde 2:1 (0:1)

/Frederiksberg 64, 86 - Ejkrem 49/

Braga - TSC 3:0 (2:0)

/Bruma 17, Pici 19, Đalo 87/

Olimpija Ljubljana - Galatasaraj 0:3 (0:1)

/Akturkoglu 9, Mertens 48, Dervišoglu 90+1/

Sreda

Panatinaikos - Olimpik Marselj 1:0 (0:0)

/Beranrd 83/

Slovan Bratislava - Makabi Haifa (u toku)

Glazgov Rendžers - Servert (u toku)

Odloženo

AEK - Dinamo Zagreb

***kvote su podložne promenama


tagovi

PanatinaikosFilip ĐuričićBernardMarseljŽofri Kondogbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara