Katai i Jojić (©Starsport)
Katai i Jojić (©Starsport)

Finale Kupa: Domaćina određuje žreb, osim ako ne bude – Užice

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.04.21. | 09:00

To je, ipak, manje realna opcija

Treći put u poslednjih pet godina sudariće se večiti rivali Crvena zvezda i Partizan u finalu Kupa Srbije. A sve do proleća 2017. godine „izbegavali“ su se punih 16 leta...

Zvezda je do finala došla preko Radnika (2:1), Partizan preko Vojvodine (1:0), te će 25. maja crveno-beli probati da osvoje duplu krunu koju čekaju od 2007. godine, dok će crno-beli probati da još jednom promašenu sezonu što se Superlige tiče zaleče peharom drugog po vrednosti takmičenja.

Izabrane vesti

Pitanje koje se logično nameće nakon što smo saznali finaliste je: gde će se igrati utakmica? Mozzart Sport je pisao da se nijedan grad do pre nekoliko dana nije javio sa željom da organizuje finale Kupa Srbije. A, prethodnih godina se igralo u Nišu, Surdulici, Gornjem Milanovcu...

Međutim, po novim informacijama iz FSS-a, stidljivo se, kako kažu, pominje mogućnost da Zvezda i Partizan odmere snage u Užicu. Priznaju i u Savezu da je to do sada bilo samo opipavanje pulsa, da konkretna ponuda nije stigla na Terazije, jer se možda i čekalo da se vidi ko će se plasirati u finale. U svakom slučaju, Užice je, ipak, manje realna opcija od Beograda, ali do 25. maja je još mesec dana, te ko zna šta može da se dogodi.

I trener Partizana Aleksandar Stanojević je posle pobede nad Vojvodinom rekao da bi voleo da se finale igra na neutralnom terenu.

Ukoliko odluka bude da se igra u Beogradu, procedura je jasna: žrebom će biti određeno gde će se igrati utakmica. U prethodna dva finala sa večitim rivalima kao akterima, 2017. igralo se u Humskoj, dok je dve godine kasnije poprište bio stadion Crvene zvezde.

Još jedna stvar oko koje imaju glavobolje u FSS-u je da li će biti dozvoljeno prisustvo publike na poslednjoj utakmici u sezoni. To je odluka na Kriznom štabu, koji do sada nije dopuštao prisustvo gledaocima, ali u Savezu se nadaju da kako se situacija sa korona virusom polako popravlja, a do meča ima još mesec dana, da će makar ograničenom broju navijača biti dozvoljeno da dođu na utakmicu.

Uostalom, sa potvrdom o vakcinaciji Srbi se već oštre na put ka toplijim krajevima za praznike ili na more, pa što ne bi mogli i na dva sata finala kupa...


tagovi

Kup SrbijeFK Crvena zvezdaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara