Bafetimbi Gomis (©Reuters)
Bafetimbi Gomis (©Reuters)

Finale Kupa Japana: Gomis i Damijao na korak do trofeja

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 23:16

Kavasaki Frontale i Kašiva Rejsol se sastaju u subotu od 06.00 časova po srednjoevropskom vremenu na neutralnom terenu u Tokiju

Dva neočekivana tima ćemo gledati ove subote od 06.00 časova u finalu Kupa Japana. Kavasaki Frontale i Kašiva Rejsol će se sastati na neutralnoj lokaciji, na Novom nacionalnom stadionu u Tokiju.

Pišemo neočekivana, jer obe ekipe su odigrale prolično loše u nedavno završenom prvenstvu Japana. Kavasaki je bio osmi, sa 50 poena, 21 manje od šampiona Visel Kobea.

Izabrane vesti

Njemu doduše još i može da se oproste slabi rezultati u domaćem takmičenju, jer u Ligi šampiona igra znatno bolje. Posle pet kola ima svih pet pobeda u konkurenciji južnokorejskog Ulsana, Džohora DT iz Malezije i tajlandskog Patum Junajteda, pa je već osigurao plasman u osminu finala.

Sam plasman Kašive u finale Kupa Japana je senzacija, jer reč je o ekipi koja je jedva izborila opstanak. Kašiva je bila pretposlednja, sa četiri poena više od novog drugoligaša Jokohame.


06.00: (1,90) Kavasaki Frontale (3,35) Kašiva Rejsol (3,90)


Kavasaki je na putu do trofeja eliminisao Albireks Nigatu (2:2, penalima 4:3) i Avispu Fukuoku (4:2). Kašima je lakše preskočila poslednje dve prepreke, savladala je Nagoju sa 2:0, pa Kumamoto 4:0.

Najzvučniji igrači Kavasakija su francuski veteran Bafetimbi Gomis i nekadašnji reprezentativac Brazila Leandro Damijao. Međutim, obojica su u godinama, Gomis ih ima 38, Damijao 34, pa oni ove sezone ne igraju baš standardno, već uglavnom ulaze sa klupe. Brazilac je postigao pet golova na 21 utakmicom u svim takmičenjima, Gomis nijednom nije bio strelac, ima samo tri asistencije na 12 nastupa.

Navijači Kavasakija najviše očekuju od Jasuta Vakizake, povremenog reprezentativca Japana. Vakizaka je jedini igrač Frontalea koji je upao u idealnih 11 u šampionatu Japana.

U Kašivi ima samo jedan fudbalera, od kojeg zavisi sve. Reč je o Masahiru Hosoji, centarforu koji takođe igra za reprezentaciju Japana. On je najbolji strelac ekipe sa 14 golova, od 33 koliko je postigla Kašiva ove sezone.

Ovo će da bude treći susret Kavasakija i Kašive ove sezone. U prvenstvu je Kavasaki slavio kod kuće u maju sa 2:0, a zatim su u oktobru u Kašivi odigrlai 1:1.

Kavasakiju je ovo treće finale, 2020. je osvojio Kup Japana, a 2016. je poražen od Kašime Antlersa. Kašiva Rejsol je šest puta igrala meč za medalju, osvojila je kup 1972, 1975. i 2012, a izgubila 1963, 1973. i 2008. godine.

KUP JAPANA – FINALE

Subota

06.00: (1,90) Kavasaki Frontale (3,35) Kašiva Rejsol (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Japan 1Bafetimbi GomisLeandro DamijaoKavasaki FrontaleKašiva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara