Maruan Felaini i Oskar (©AFP)
Maruan Felaini i Oskar (©AFP)

Finale Kupa Kine - Felaini igra za osmi trofej u karijeri, Oskar za 10.

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.01.22. | 10:52

Okršaj novog šampiona Šandonga i viceprvaka Šangaj Porta na programu je u nedelju od 12.30 časova po srednjeevropskom vremenu

Maruan Felaini ili Oskar, ko će da se raduje trofeju u Kini? Superligu je osvojio Šandong, veoma ubedljivo, a danas od 12.30 časova u finalu Kupa Kine protiv Šangaj Porta može da potvrdi potpunu dominaciju u ovoj pandemijskoj eri, koja je najviše uzdrmala decenijskog vladara Gvangdžou.

Šandong je na kraju prvenstvene trke imao šest bodova više od drugoplasiranog Šangaja, s tim što bi razlika verovatno bila znatno veća da on nije poslednja tri kola, odnosno od kako je zvanično krunisan, igrao sa rezervnim timom.

Izabrane vesti

Šta god da se danas desi, ostaće Šandong najuspešniji klub u nacionalnom kupu, pošto ga je osvajao šest puta. Šangaj Port se nada prvom trofeju, do sada je samo jednom igrao finale, 2017. godine, kada je izgubio od Šangaj Šenhue.

Svi u timu su spremni. Pravili smo plan i za produžetke i penale. Naravno, preferiramo da završimo posao posle 90 minuta. Ne postoji tajni između ova dva tima, sve zavisi od momenta inspiracije“, kazao je strateg novog šampiona Kine, Hao Vei.

12.30: (2,40) Šandong (2,90) Šangaj Port (3,15)

Prvi susret današnjih finalista, 19. decembra, završen je pobedom Šandonga sa 2:0. Drugi, 1. januara, odigran je 2:2, s tim što je tada novi šampion igrao sa kombinovanim timom, bez Felainija. Bod je spasao golom Moizesa iz penala u 97. minutu. Od domaćih fudbalera najveću nadu Šandong polaže u Go Tianjua, 22-godišnjeg napadača. On je postigao 10 golova u prvenstvu i istakao se kao sigurno rešenje u napadu, posle čega je dobio poziv reprezentacije Kine, pa je propustio sam kraj sezone. Ipak, biće spreman za veliko finale.

Svi smo motivisani da dođemo do duple krune. Navikli smo se na status šampiona, jer smo titulu obezbedili tri kola pre kraja. Od tada smo mogli da se spremamo samo za finale Kupa. Neki od igrača koji su imali veću minutažu dobili su više slobodnih dana, trener Vei je želeo da pruži malo više prostora onima koji su bili u drugom planu. Znali smo međutim da ne smemo da se opustimo skroz, jer svi smo svesni da je osvajanje duple krune mnogo veći poduhvat od same titule“, objasnio je Tianju.

Glavna uzdanica Šangaj Porta je brazilski vezista Oskar. Nekadašnji fudbaler Sao Paula, Internasionala i Čelsija je do sada osvojio devet trofeja tokom karijere, od čega dva sa Šangajem. U sezoni 2017/18 je osvojio titulu, a zatim u narednoj i Superkup Kine. Oskar dakle igra za 10. pehar, a Felaini tek za osmi. Obojici je najveći uspeh bilo osvajanje Lige Evrope, Belgijancu sa Mančester Junajtedom, Brazilcu naravno sa Čelsijem.

Letos je Šangaj od Hebeja kupio Paulinja za oko 4.000.000 evra, ali bivši fudbaler Porta nije ni debitovao za taj tim zbog preloma kosti stopala. Ostao je tako Ivan Leko bez jednog velikog aduta u pohodu na trofeje.

Meč sa Šandongom će da bude veoma uzbudljiv. Spremali smo se za njega kroz čitavu sezonu. Borimo se za trofej, spremni smo. Naravno, znamo veoma dobro vrline i mane protivnika. Igramo dva različita stila fudbala, videćemo koji će da preovlada i ko će poslednji da se smeje. Preovladaće to ko bude disciplinovaniji i napravi manje grešaka. Veoma dobro poznajemo jedni druge i zato jedva čekam početak utakmice, da vidimo šta će da se desi na terenu“, poručio je Leko, nekadašnji strateg Klub Briža.

Bez obzira na ishod današnje utakmice, obe ekipe će sigurno da učestvuju u grupnoj fazi narednog izdanja Lige šampiona Azije. Za to su se izborili kroz prvenstvo, pošto Kina ima tri direktna predstavnika u grupi i jednog u kvalifikacijama. Pored Šandonga i Šangaja, u grupnu fazu se plasirao i Gvangdžou, dok će Čangčun u kvalifikacije.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

KUP KINE – FINALE

Nedelja

12.30: (2,40) Šandong (2,90) Šangaj Port (3,15)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup KineŠandongŠangaj PortOskarMaruan Felaini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara