Foto: Reuters
Foto: Reuters

Finale kupa Portugala za Benfikin spas sezone

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.05.21. | 12:09

Orlovi protiv Brage traže prvi trofej u kupu od 2017. godine

Poslednja utakmica u sezoni za Benfiku i Bragu koje će večeras od 21.30 voditi borbu za pehar namenjen osvajaču kupa Portugalije. Šansa za Orlove da se domognu prvog trofeja od 2019. godine, za Bragu veliki izazov da uskrati zadovoljstvo najtrofejnijem klubu sa krajnjeg zapada Pirinejskog poluostrva.

(3,30) Braga (3,30) Benfika (2,10)

Izabrane vesti

Niko u Benfici nije potencirao predstojeće finale kupa kao utakmicu za spas sezone iako je jasno da će ona predstavljati upravo to. Setimo se prošlogodišnje letnje pijace i 105.000.000 evra koje je lisabonski velikan uložio u nove fudbalere kako bi sa novim, starim trenerom Žoržom Žezusom mogao da prati konkurenciju u Ligi šampiona, odnosno otme Portu titulu dfržavnog prvaka. Stigli su Darvin Nunjez, Everton, Pedrinjo, Nikolas Otamenti, Luka Valdšmit, Lukas Verisimo… Ali… U Ligi šampiona nije uspeo ni da se plasira, dok je prvenstvo okončao na trećoj poziciji iza šampiona Sportinga i prošlogodišnjeg prvaka.

Zato je duel sa Bragom neizmerno važan timu koji je od 1922. godine od kada se igra kup Portugala, pokupio najviše trofeja, čak 26, dok je još 11 puta igrao finale. Poslednji put je na korak do trofeja zaustavljen prošle sezone izgubivši od Porta 2:1. Prethodni put Benfika je podigla pehar najmasovnijeg takmičenja 2017. godine savladavši Vitoriju Gimarais, godinu dana pre toga na tron se popela Braga pobedom protiv Porta i tek drugi put u klupskoj istoriji osvojila znamenje na koje je čekala okruglo pola veka!

Žorž Žezus ima problema sa defanzivnom linijom. Posle potvrde da Lukas Verisimo zbog povrede neće moći da nastupi u Koimbri, šef struke Orlova će izvesno menjati formaciju sa 3-4-3 na 4-4-2, a u međuvremenu se na povredu požalio i Jan Vertongen pa je pitanje ko će u srcu odbrane biti podrška Otamendiju. Ako Belgijanac ne bude spreman, moraće da uskoči Brazilac Morato iz B tima, što samo potvrđuje ozbiljnost situacije.

Trener Brage Karlos Karvahal ubeđen je da njegov tim ima sve što je potrebno kako bi skalpirao favorita, a stariji kolega Žezus ne vidi ništa sporno u izjavi koja je zaokupila posebnu pažnju portugalskih medija.

Normalno je da trener kaže da veruje da će njegov tim pobediti. Mi možemo da kažemo istu stvar i ne mislim da je tu reč o manjku poštovanja. Identično razmišljano, podjednako smo zagrejani i spremni za trijumf. Poslednja je utakmica sezone, jedini trofej koji možemo da osvojimo tako da je ovo izuzetno važan meč i za nas“, rekao je Žezus i dodao da se radi o okršaju dva tima koja igraju na gol više.

Tvrdnaja koja stoji kada je u pitanju njegova ekipa koja je na poslednjih sedam utakmica postizala u proseku 2,85 golova, ali je neodrživa kada se fokus prebaci na Bragu – Karvahalovi momci su na minulih 11 mečeva davali u proseku 0,8 golova. Pritom je Benfika samo jednom izgubila i remizirala u poslednjih 15 duela, dok Braga pamti samo tri pobede na prošlih 12. Braga je ove sezone već zaustavila Benfiku u polufinalu Liga kupa i zato tim sa Luža mora da bude maksimalno oprezan.





tagovi

Kup PortugalaKup PortugalijePortugalBenfikaBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara