Paratići, Nedved i Anjeli ©Reuters
Paratići, Nedved i Anjeli ©Reuters

Finansijska policija upala u prostorije Juventusa! Pronevereno 50.000.000 evra?

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 00:59

Pod istragom Andrea Anjeli, Pavel Nedved i Fabio Paratiči

Finansijska policija upala je danas u prostorije Juventusa, zbog navodne pronevere 50.000.000 evra! Gazeta delo Sport izveštava da su predsednik Stare dame Andrea Anjeli, potpredsednik Pavel Nedved, bivši sportski direktor Fabio Paratiči i još troje čelnika kluba pod istragom zbog zbog navodnog lažnog finansijskog obračuna.

Italijanske vlasti posetile su kancelarije kluba, gde su pokupile dokumenta o transferima, fakture i finanskijske izveštaje, a istraga se odnosi na dobit od transfera igrača i menadžerskih naknada tokom sezona 2018/2019, 2019/2020. i 2020/2021.

Izabrane vesti

Javno tužilaštvo otvorilo je dosije nakon istrage o slučajevima kapitalne dobiti u Seriji A, a pod posebnom lupom je transfer u kojem je obavljena razmena Miralema Pjanića i Artura Mela iz 2020. godine, piše Gazeta.

"Inspektori jedinice ekonomsko-finansijske policije u Torinu, dobili su istrukcije da pronađu dokumentaciju i druge korisne elemente koji se odnose na finansijske izveštaje kluba odobrene u godinama od 2019. do 2021. godine, a odnose se na kupovinu i prodaju prava na sportski učinak igrača i redovono sastavljanje finansijskih izveštaja. U ovom trenutku aktivnosti su usmerene na utvrđivanje krivčnog dela lažne komunijkacije kompanija i izdavanje faktura za nepostojeće transakcije, prema najvišem menadžmentu i rukovodiocima iz oblasti finansijskog i sportskog menadžmenta. Rasmaztraju se različite operacije transfera profesionalnih igrača i u sluge koje pružaju neki agenti uključeni u relativne posrednike", stoji u zvaničnom saopštenju Javnog tužilaštva u Torinu.

U zvaničnom obaveštenju za javnost, navodi se i da je istraga počela u maju 2021. godine pod nazivom "Prisma", s namerom da se utvrdi da li su određena pravna lica imala koristi od konkretnih izvršenih krivičnih dela.

Podsetimo, Fabio Paratiči je julu ove godine postao sportski direktor londonskog Totenhema, a istu funkciju u Juventusu obavljao je od jula 2010. do maja 2021. godine. Nedved je 2010. godine postao član uprave kluba, u kojem je prethodno završio karijeru, a na mesto potpredsednika postavljen je u oktobru 2015. godine. Andrea Anjeli je predsedničku poziciju preuzeo 19. maja 2010. godine, čime je postao četvrti član porodice Anjeli koji je vodio Juventus, posle svog oca, strica i dede.


tagovi

Andrea AnjeliPavel NedvedFabio Paratići

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara