Finansijsko osveženje u Sao Paulu: Od Mančester Junajteda ovog leta preko 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 16:01

Kako je brazilski klub od prodaja Antonija i Kasemira na Old Traford došao do novca koji će mu pomoći da sanira nagomilane dugove

Sunce je ovih dana obasjalo Sao Paulo. Grad nad kojim su se proteklih meseci nadvili sivi oblaci nagomilanih dugova u klupskoj kasi. Ipak, brazilski klub je na delu demonstrirao od kolike važnosti može da bude ulaganje u razvoj mladih igrača, ali i koliko je prilikom njihove prodaje dragoceno staviti klauzulu o procentima od naredne prodaje.

U prilično opustošenu kasu trostrukog prvaka Južne Amerike u narednom periodu će se sliti oko 23.500.000 evra samo od transfera Antonija iz Ajaksa za obeštećenje od 100.000.000 evra. Sao Paulu sleduje 20.000.000 evra na osnovu 20 procenata od prodaje igrača. U pitanju je stavka koja je zavedena u ugovoru o njegovoj prodaji Kopljanicima u julu 2020. godine. Tu je oko 3.500.000 evra na osnovu Fonda solidarnosti.

Izabrane vesti

Klub sa čuvenog Morumbija ovog leta će se ovajditi i od Fonda solidarnosti za transfer Kasemira na Old Traford, koji bi trebalo da iznosi oko 2.800.000 evra.

Ove sume ne treba uzimati zdravo za gotovo, s obzirom da se radi o šturim proračunima, uz uračunate sve potencijalne bonuse koje igrači mogu da ostvare, ali se može reći da će Sao Paulo inkasirati preko 25.000.000 evra.

Treba napomenuti da će sav taj novac koji stiže od Mančester junajteda biti isplaćivan u ratama, tako da u klubu ne mogu da računaju na ekspresnu finansijsku injekciju koja bi bila dragocena kada je u pitanju oporavak Sao Paula.

Ipak, biće od pomići da se igračima pokriju zaostala primanja, na osnovu dogovora sklopljenog na početku pandemije virusa korona.

"Ne znamo ništa o vrednosti, rokovima i načinu plaćanja. Stoga je teško napraviti plan kako reagovati, ali prioritet su su žalbe i dugovanja igračima. Tu su i druga pitanja, kratkoročne i dugoročne obaveze. Prioritet su dugovanja igračima", rekao je predsednik Sao Paula Hulio Kaseres.

Prema informacijama iz brazilskih medija, taj primarni dug igračima, kao i njihovim agentima u ovom trenutku iznosi oko 12.000.000 reala, što je nešto manje od 2.500.000 evra. Tek kada se on reši moći će da se razmišlja o nekim dugoročnijim planovima.


tagovi

Sao PauloLetnji prelazni rok 2022AntoniKazemiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara