Bruno Enrike u duelu sa Vaskom početkom februara ove godine (©Reuters)
Bruno Enrike u duelu sa Vaskom početkom februara ove godine (©Reuters)

Flamengo juri Volta Redondu, za Vasko biti ili ne biti

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.04.21. | 22:25

Brazil – šampionat Karioka: Veliki derbi velikana iz Rio de Žaneira u poslednjem meču devetog kola

Pre manje od dva meseca Flamengo je u neizvesnom foto-finišu osvojio Brazileirao, a prošle nedelje protiv Palmeirasa u Braziliji, posle boljeg izvođenja penala, osvojio je i trofej Superkupa. Velikanu glad za trofejima nikada ne može da bude utoljena pa će u tom maniru pokušati da nastavi dominaciju nad konkurencijom iz države Rio de Žaneiro i u šampionatu Karioka, takozvanom Taka Guanabari. Sa 36 trofeja, Rubronegri su ubedljivo najtrofejniji tim takmičenja, a na noge im dolazi još jedan velikan brazilskog fudbala – Vasko da Gama. Meč poslednjeg devetog kola na programu je u petak (00.00).

Posle nekoliko mečeva na kojima Flamengo nije mogao da igra na svom stadionu zbog pandemije korona virusa, velki derbi Rija igraće se na kultnoj Marakani.

Izabrane vesti

Sastav sa Sao Žanuarija poslednjih pet godina proživljava teške trenutke u međusobnim duelima sa Flamengom. Nije slavio na poslednjih 17 mečeva (osam poraza, devet remija). Jaz u kvalitetu igračkog kadra daleko je od zanemarljivog, pa je četa Rožerio Seni ima ulogu favorita. U tome je i srž problema za Admirale koji bi morali da savladaju znatno moćnijeg rivala kako bi dva kola pre kraja zadržali šanse da se plasiraju u plej-of, odnosno jedno od prva četiri mesta koje donose polufinale. U slučaju da izgube od dvostrukog uzastopnog šampiona Brazila, četa Marsela Kaba izgubila bi šansu da ostane u trci za titulom, dva kola pre kraja ligaškog dela prvenstva Rio de Žaneira. Bod bi doneo samo teoriju (Fluminense na četvrtom mestu beži šest bodova).

00.00: (1,35) Flamengo (4,50) Vasko (8,50)

Trener Flamenga Rožerio Seni igraće u skoro najjačoj postavi. U napadu igraće prošle sezone standardni tandem napadača, Gabrijel Barbosa Gabigol i Bruno Enrike. Po krilima dejstvovaće Urugvajac Araskaeta i reprezentativac Brazila Everton Ribeira. Van stroja su Pedro, Tijago Maja i Cesar. Trener Vaska Marselo Kabo takođe nema mnogo problema oko tima. Ne može da računa samo na Vanderleja i Romula. U špicu će biti iskusni Argentinac Herman Kano.

Flamengo je već obezbedio mesto među najbolja četiri tima. Za uslove ovogodišnjeg izdanja Karioke, Vasko čak ima i solidan napad sa 13 golova na osam utakmica, ali bi ta oštrica lako mogla da se slomi o čeličnu odbranu Rubronegra, najbolju u ligi (četiri primljena gola na osam mečeva). Nije dobro kada vam je protiv Flamenga biti ili ne biti, naročito sa Vaskovim skorom poslednjih godina. Šampion Flamengo bi sa nova tri boda pretekao na tabeli vodeću Volta Redondu, prijatno iznenađenje prvenstva Taka Guanabara.

Prošle sezone u Seriji A Flamengo je dobio ljtutog rivala sa 2:0 na Marakani i 2:1 na gostujećem stadionu.

BRAZIL – ŠAMPIONAT KARIOKA – 9. KOLO

Subota

Makae – Resende 1:3 (0:1)

Nedelja

Portugeza – Bangu 5:1 (1:1)

Madureira – Boavista 0:0

Ponedeljak

Fluminense – Nova Iguasu 3:1 (0:0)

Volta Redonda – Botafogo 2:2 (1:1)

Petak

00.00: (1,35) Flamengo (4,50) Vasko (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaFlamengoVasko da GamaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara