Slavlje fudbalera Flamenga (©Reuters)
Slavlje fudbalera Flamenga (©Reuters)

Penal-rulet uz šampiona: Flamengo osvojio Superkup Brazila (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.04.21. | 22:46

Dvostruki uzastopni osvajač Serije A posle boljeg izvođenja jedanaesteraca pobedio najbolji tim Južne Amerike Palmeiras. Posle 90 minuta – 2:2. Tim iz Sao Paula promašio čak četiri šuta s bele tačke

Palmeiras je imao sezonu iz snova. Osvojio je šampionat Paulistu, Kopa Libertadores i Kup Brazila, na pragu je i trofeja u Superkupu Južne Amerike – Rekoba Sudamerikana posle pobede u prvom meču u Buenos Ajresa protiv Defense i Hustisije (2:1), ali tim iz Sao Paula nije uspeo da osvoji Superkup Brazila. Trofej je završio u vitrinama dvostrukog uzastopnog šampiona zemlje fudbala Flamenga. Tim iz Rio de Žaneira je slavio posle boljeg izvođenja penala – 6:5. Posle 90 minuta meča u Braziliji bilo je 2:2.

Mnogo šansi, golova, ofanzivni fudbal viđen je i prestonici Brazila. Već u drugom minutu Palmeiras je poveo. U prvom napadu, fenomalan potez Rafaela Vejge. Na spektakularan način je prevario rivala, stuštio se ka golu i rutinski levom nogom poslao loptu u mrežu šampiona Brazila.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 01.00: (4,50) Guarani (3,25) Korintijans (1,82)

Četa Rožerija Senija brzo se prenela, uspela je da preokrene rezultat do poluvremena. Udarni tandem tima iz Rija Gabrije Barbosa Gabigol i Urugvajac De Araskaeta uspeli su da „okrenu“ najbolji tim Južne Amerike. Barbosa je odbijenu loptu od stative u 24. minutu ubacio u nebranjenu mrežu, a u finišu prvog poluvremena majstorija Araskaeta koji je sve sam uradio i sa 18 metara matirao golmana Vevertona.

U nastavku, Flamengo je imao nekoliko šansi da završi posao posle 90 minuta. Barbosa je imao nekoliko dobrih prilika, ali je rezultat bio aktuelan do 76. minuta. Napadač Roni je oboren u šesnaestercu crveno-crnih, a sa bele tačke siguran je bio Rafael Vejga i drugim golom na meču izjednačio. U finišu Palmeiras je spasao golman Veverton koji je uhvatio loptu na gol liniji i uveo meč u produžetke.

Posle tri serije veliku prednost imali su Veliki zeleni. Fudbaleri Flamenga Felipe Luiz i Matezinjo su promašili udarce s bele tačke, ali onda sledi revija promašaja igrača portugalskog trenera Abela Fereire. Luan i Danilo nisu bili precizni. Prvu meč loptu crveno-crni su propustili posle promašaja Menina u sedmoj seriji. Veverton je odbranio udarac Pepeu. Ključan promašaj, četvrti u penal seriji delo je Majkea, a onda je Rodrigo Kajo rutinski postigao gol za veliko slavlje fudbalera Flamenga koji su posle titule u Seriji A, druge uzastopne, stigli i do trofeja u Superkupu Brazila.

Palmeiras će naredne nedelje imati šansu da osvoji Superkup Južne Amerike. Oba tima igraju lokalna prvenstva Karioka i Paulista, a zajednička liga Serije A počinje krajem maja.



tagovi

Južna AmerikaFlamengoPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara