Foto: Reuters
Foto: Reuters

Flamengo nastavlja šoping po Evropi: Posle Junajteda i Čelsija, pojačanje pronašao i u Lionu

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 06:26

Tijago Mendes se vraća kući, brazilski mediji prenose da je posao ugovoren kao pozajmica sa obaveznim otkupom

Rešili su u Lionu da naprave generalku, iako je do kraja prelaznog roka ostalo još manje od dve sedmice. Loš početak sezone naterao je upravo kluba da stavi nekolicinu igrača na listu za transfere, a među njima se našao i Tijago Mendes. On je već pronašao novog poslodavca, vraća se u domovinu i braniće boje ambicioznog Flamenga, koji je dogovorio i pozajmice veziste Mančester junajteda Andreasa Pereire, kao i fudbalera Čelsija Kenedija.

Vest o Mendesovom prelasku u redove kluba iz Rio de Žaneira prvi je preneo novinar brazilskog Eksperta Gilmar Fereira. On tvrdi da su se dve strane dogovorile i da će Rubronegri za usluge 29-godišnjeg veziste platiti skupa 2.000.000 evra. Pola za pozajmicu, a pola za otkup po isteku kratkoročne saradnje.

Izabrane vesti

Tijago Mendes je karijeru počeo u Gojasu, potom je dve godine igrao za Sao Paulo, da bi 2017. stigao u Evropu, kada je potpisao ugvoor sa Lilom. Doveo ga je Marsel Bjelsa za 9.000.000 evra, a dve godine kasnije prodat je Lionu za 22.000.000 evra, sa statusom jednog od najboljih vezista Lige 1. Ipak, potpuno je razočarao na Žerlanu, sakupio je 72 utakmice, ali Lion nije dobio od njega ono što je očekivao. Sportski direktor Žuninjo Pernambukano je krenuo sa čišćenjem igračkog kadra, pa je na kraju pristao da ga proda i pored činjenice klub na njegovom angažovanju praktično izgubio 20.000.000 evra.

Flamengo tako nastavlja da se pojačava. Počeo je odlično da igra pod palicom Renata Gauča, slavio na osam od poslednjih devet mečeva. Uprava je rešila da dodano osnaži ekipu, kako bi se dobri rezultati nastavili. Na pragu kluba je i vezista Mančester junajteda Andreas Pereira, a navodno i fudbaler Čelsija, još jedan Brazilac - Kenedi.

Poslednjih 12 meseci Pereira je proveo na pozajmici u Laciju gde je odigrao 33 utakmice, postigao jedan i namestio četri gola. Na kaljenje je išao i u Granadu, te Valensiju, međutim za za nivo Mančester Junajteda nije "narastao", tako je da vreme za rastanak. U dresu Crvenih đavola odigrao je 75 utakmica, postigao četiri i namestio pet golova.

Čelsijev Kenedi se takođe selio po pozajmicama i nikada nije dobio pravu šansu na Stamford Bridžu. Kalio se 25-godišnji fudbaler u Votfordu, Njukaslu, Hetafeu i Granadi. Sada se vraća u domovinu, seli se u Rio na pozajmicu, a Flamengo će moći da ga otkupi za 10.000.000 evra.


tagovi

Andreas PereiraKenediTijago MendesFlamengoletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara