Gabrijel Barbosa (©Reuters)
Gabrijel Barbosa (©Reuters)

Flamengo se opekao u Maroku, Ekvador je druga priča

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.02.23. | 23:05

Independijente Del Valje domaćin prvog meča Rekopa Sudamerikane

Totalno drukčiji od drugih. Ima i Južna Amerika svoju verziju Superkupa, ali kao i kada je u pitanju elitno takmičenje, na Zelenom kontinentu ono ima drugačije ime i koncept. Noćas je na programu prvi susret Rekopa Sudamerikane, u kojem se sastaju Independijente Del Valje kao pobednik Kopa Sudamerikane i Flamengo, osvajač Kopa Libertadores. Revanš susret na programu je u Rio de Žaneiru 1. marta.

Nije prvi put da se dva kluba sastaju u "Superkupu". Pre samo tri godine, ekvadorski i brazilski sastavi ukrstili su koplja i uspešniji je bio Flamengo ukupnim rezultatom 5:2. Posle 2:2 u Kitu, Mengao je osigurao osvajanje pehara u revanšu pobedivši 3:0. Independijente je iskoristio priliku da se osveti pola godine kasnije u Libertadores, kada je trijumfovao sa 5:0, mada je Flamengo kasnije uzvratio sa 4:0.

Izabrane vesti

Pre obračuna sa Brazilcima, Del Valje je već stekao samopouzdanje osvojivši Superkup Ekvadora pre skoro dve nedelje. Od tada, pripreme za Rekopu su u punom zamahu. Kod kuće, Independijente nije izgubio nijednu utakmicu na međunarodnoj sceni od jula 2021. godine.

01.30: (3,20) Independijente Del Valje (3,25) Flamengo (2,30)

Los Neriazulesi su poraženi na osam od ukupno 21 takmičarskih igara protiv timova iz Brazila. Protekli put u maju 2022. godine, kada je Del Valje izgubio u fazi po grupama Kopa Libertadores protiv Atletiko Mineira.

Na nedavnom Klupskom Svetskom prvenstvu Flamengo je priču završio u polufinalu i "promašio" finale protiv Real Madrida u Maroku. Iznenađujuće je da su Brazilci izgubili susret protiv Al Hilala, da bi potom u igri za treće mesto Mengao savladao egipatski Al Ahli sa 4:2. Od tada su crveno-crnci aktivni samo u državnom prvenstvu u Rio de Žaneiro, sa dve najnovije pobede nad Volta Redondom i Rezendeom.

Protiv klubova iz Ekvadora, Velikan iz Rio de Žaneira je ostvario učinak od 14 pobeda, dva remija i četiri poraza, tako da Mengao definitvno ne zazire od rivala.


REKOPA SUDAMERIKANA - PRVI MEČ


Sreda

01.30: (3,20) Independijente Del Valje (3,25) Flamengo (2,30)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Rekopa SudamerikanaIndependijente del ValjeFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara