Hansi Flik (©Reuters)
Hansi Flik (©Reuters)

Flik u Barsi do kraja Laportinog mandata: Ugovor do 2026

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 10:01

Još samo da Ćavi bude razrešen dužnosti

Razbijaće glavu u Bajernu i Čelsiju još neko vreme zbog trenera, ali ne i u Barseloni. Saga je, čini se, završena. Hansi Flik će sesti na klupu katalonskog kluba, imao je konstruktivne razgovore sa Dekom i Bojanom Krkićem, a prema saznanjima Mundo Deportiva, na Kamp Nouu bi trebalo da ostane do kraja mandata Đoana Laporte.

Predsednička funkcija oročena mu je do 2026. godine, a identična je i dužina trajanja ugovora koji će potpisati Hansi Flik. Ali postoji jedna začkoljica. Nemačkom strategu će biti ponuđena saradnja na jednu plus jednu godine, ne fiksno dve. Ipak, pre no što dođe do realizacije dogovorenog, prvo će Čavi Ernandes morati da bude razrešen dužnosti.

Izabrane vesti

A, neće pre završetka šampionata. Barselona poslednji meč ove sezone igra protiv Sevilje. Odmah nakon toga Đaon Laporta i Ćavi Ernandes bi trebalo da sednu za sto. Dok se ne dogovore oko razlaza, daljih i konkretnih poteza vezanih za Hansija Flika neće biti. Na novom sastanku, koji je prvobitno zakazan za ponedeljak, pord predsednika kluba biće i sportski direktor Deko, njegov pomoćnik Bojan Krkić, potpredsednik Rafael Juste, ka o članovi Upravnog odbora.

Još tokom aprila, pre nego što je Ćavi Ernandes večerao u kući Đoana Laporte i tom prilikom ga funkcioner Barselone ubedio da promeni mišljenje i ostane, nemački trener bio je viđena na Kamp Nouu. Jer upravo je on bio prvi pik predsednika Blaugrane. Ali tada je Đoan Laporta povukao potez kojim je sve zbunio.

Ipak, strpljiv je bio Hansi Flik, odbio je mogućnost da se vrati u Bajern, dao negativan odgovor i Čelsiju i, sva je prilika, dočekaće da preuzme Barselonu. Temelji sporazuma postavljeni su pre tri sedmice, a plan je da mu se obezbedi krilo i, pre svega, kvalitetan vezista. Sve ide ka tome da će se interesovanje Katalonaca za Jozuu Kimiha ponovo intenzivirati…

Ali, prvo rešenje Ćavijevog pitanja, koga će Barselona zbog prevremenog razlaza morati da obešteti sa 20.000.000 evra. Preciznije, njega i njegove saradnike. Tek kada se na tu temu stavi tačka, na red dolazi potpis sa Hansijem Flikom.tagovi

Hansi FlikBarselonaLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara