Jan Kouto (©AFP)
Jan Kouto (©AFP)

Florentino Perez nastavlja da gradi Real Madrid budućnosti: U fokusu desni bek Đirone i golman

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.01.24. | 10:17

Prvi čovek kluba ništa ne prepušta slučaju

I ptice na grani znaju da Real Madrid traži sledeći deo puzle zvane novi Galaktikosi, a da Florentino Perez najviše gleda ka Kilijanu Embapeu, potom i Erlingu Halandu. Brzonogi Francuz izgleda više naginje ka ostanku u Parizu, pa bi snažni Norvežanin mogao da bude sledeća velika meta za sam špic Realovog napada.

Naravno, ne razmišlja iskusni biznismen samo o onim, skupocenim pojačanjima, već pokušava da na pravi način zaokruži i priču o smeni generacija na kojoj radi godinama unazad. Malo ko je bolje odradio tako zahtevan i izazovan posao kao Perez u Madridu dovođenjem Rodriga i Vinisijusa, pa Eduarda Kamavinge i Oreljena Čuamenija, vraćanjem Frana Garsije i kupovinom Arde Gulera, dok je transfer Džuda Belingema došao kao šlag na tortu. Još se čeka dolazak brazilskog čuda Endrika, ali pred Realom je još dosta posla.

Izabrane vesti

Kako javlja madridska Marka, u fokusu prvog čoveka kluba sada su desni bek i golman. Dani Karvahal i Lukas Vaskes ušli su u zrele fudbalske godine i polako mora da se uvede sveža krv, Tibo Kurtoa ima samo 31 godinu što golmanu ostavlja bar još pet-šest dobrih sezona, ali Florentino Perez gleda i mnogo dalje od toga - na narednu deceniju ili čak deceniju i po.

Prvi pik za desnog beka je Đironin Jan Kouto. Brazilac sa portugalskim papirima igra fantastičnu sezonu u Đironi koja je mimo svih očekivanja na vrhu tabele i ne deluje da ima nameru da stane. Kouto je u dosadašnjem takmičenju postigao dva i namestio još šest golova, zbog čega se profilisao kao jedan od najkorisnijih bekova ne samo u Primeri, već i Evropi.

Prepreka na putu mogla bi da bude činjenica da Kouto pripada Siti grupaciji i da je zvanično u Đironi na pozajmici iz Mančester Sitija do leta. Njegov ugovor sa šampionom Evrope ima do juna 2025, a s obzirom da ima samo 21 godinu i da mu je dosadašnje iskustvo u Primeri izuzetno, mogao bi da bude rešenje za narednu deceniju!

Kako Marka piše, njegovo ime ispunilo je najviše stavki u analizama Realovih skauta, zbog čega će se još veći fokus staviti na njega u narednom periodu. Real Madrid još nije povukao konkretan potez i nije se dalje išlo od standardnog informisanja...

Real Madrid nije uložio novac u desnog beka još od kupovine Alvara Odriozole iz Real Sosijedada za 32.000.000 evra. Posle nekoliko pozajmica i slabe minutaže vraćen je Baskima za samo 3.000.000 evra, jer se pokazao kao nedovoljno dobro rešenje, zbog čega su Vaskes i Karvahal ostali da komanduju desnom stranom.

Što se golmana tiče, tu je situacija dosta komplikovanija. Tibo Kurtoa je u očima klupskih čelnika i dalje jedan od, ako ne i najbolji golman sveta, ali ga već jako dugo nema zbog teške povrede kolena i nije poznato kada bi mogao na teren. Kepa Arizabalaga se pokazao kao vrlo dobro rešenje i Karlo Anćeloti je u njega imao dosta poverenja, praktično sve do povrede butnog mišića nije ga menjao sa crte. Međutim, ni Arizabalaga nije izrastao u golmana svetske klase, ima previše oscilacija za ono što Realu treba, pa tako nije ni on siguran izbor. Pritom, u Madridu je zvanično na pozajmici iz Čelsija. I pored toga, Marka tvrdi da Kepa daje sve od sebe na svakom treningu, da se ponaša kao veliki profesionalac i pored neizvesne budućnosti, što je odlika retkih.

Andrej Lunjin je sada rezerva, ali u njega klub ima sve manje poverenje. Zbog toga se 18-godišnji Fran Gonsales sve češće pominje kao neko ko bi mogao da bude budućnost Kraljevskog kluba. Njegov rast i razvoj počeli su da primećuju svi, od trenera golmana, do Karla Anćelotija koji sada pažljivo motri na njegov dalji napredak.

Real nema neko konkretno ime na tržištu koje zadovoljava kriterijume, ali se potraga nastavlja. Kurtoa i dalje uživa ogromno poverenje i biće "jedinica" Blankosa u budućnosti, ali mora neko i da ga nasledi, da peče zanat dok ne dođe trenutak za promenu. Da li će to biti baš Gonsales ili neko drugi, videćemo... Tržište se i dalje "češlja".


tagovi

Jan KoutoReal MadridZimski prelazni rok 2024Tibo KurtoaKepa Arizabalaga

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara