Florijan Grilič (©Ajax)
Florijan Grilič (©Ajax)

Florijan Grilič stigao u Ajaks, Edson Alvarez besan što su drugi otišli, a njemu ne daju u Čelsi

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 17:36

Kopljanici spustili rampu

Prelazni rok u Holandiji završen, a navijači Ajaksa u panici da im Čelsi posle odlazaka već sedmorice standardanih prvotimaca iz prošle sezone ne uzme i osmog. Ali uprava kluba potrudila se da bar danas obraduje tribinu. Umesto vesti o odlasku Edsona Alvareza u London, stigla je ona da je u Amsterdam došao – Florijan Grilič.

Ugovor na godinu dana sa opcijom produžetka na još jednu.

Izabrane vesti

Doskorašnji vezista Hofenhajma, koji po potrebi može da igra i štopera, a koga novi trener Ajaksa Alfred Šrojdera odlično poznaje jer su zajedno radili u sezoni 2019/2020, stigao je kao slobodan igrač pošto mu je prethodno istekao ugovor sa Nemcima.

Griličev potpis mnogi su protumačili kao konačnu predaju Ajaksa pred naletima Čelsija na Alvareza. Plavci su još juče poslali konkretnu ponudu od 50.000.000 evra za 24-godišnjeg zadnjeg veznog, ali Ajaks nije smeo da rizikuje da izgubi i osmog prvotimca nakon što su mu ovog leta otišli Antoni (Mančester junajted/95.000.000 evra), Lisandro Martinez (Mančester junajted 57.370.000), Sebastijan Ale (Borusija Dortmund/31.000.000), Rajan Gravenberh (Bajern Minhen/18.500.000), Nikolas Taljafiko (Olimpik Lion/4.200.000), Nusair Mazraui (Bajern, bez obeštećenja), Andre Onana (Inter, bez obeštećenja).

Alvarez je pobesneo, jer propala mu je šansa da u Čelsiju za pet godina zaradi više od 50.000.000 evra. Spekuliše se čak i da se nije pojavio na treningu, nadajući se da će Ajaksov Nadzorni odbor – jer njemu su milioni i finansijska stabilnost ipak ispred rezultata – primorati sportski sektor kluba da privhati ponudu iz Premijer lige.

Ipak, Alvarezu je prema poslednjim informacijama već rečeno da ne pakuje kofere, jer – ostaje.

Navijači će ipak strepeti do ponoći, jer tada se završava prelazni rok i u Premijer ligi.



tagovi

Florijan GriličEdson AlvarezLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara