Rauno Sapinen, najbolji igrač Flore (©YouTube)
Rauno Sapinen, najbolji igrač Flore (©YouTube)

Florina šansa da ispiše istoriju protiv oslabljenih Kiprana, zicer za Slovake u Bratislavi

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.08.21. | 10:33

Prva dva revanš meča kvalifikacija za Ligu Evrope igraju se u utorak, od 18 časova u Talinu gostuje Omonija, a od 20.30 Slovan dočekuje gibraltarski Linkoln Red Imps

Pune dve nedelje navijači Flore žale za utakmicom sa Legijom iz Varšave, kada ih je po mišljenju Estonaca jedna loša odluka grčkog sudije Papapetrua koštala eliminacije. Međutim, moraju na to da zaborave ako žele da ispišu istoriju, idealnu priliku za tako nešto imaju u utorak od 18 časova, kada će u Talinu da gostuje kiparska Omonija.

Tim iz Nikozije donosi u Estoniju prednost iz prvog meča od 1:0. Favorit je, ali isto tako neće igrati bez nekoliko važnih prvotimaca. Pogodak Cionisa iz 12. minuta prvog meča možda se ne ispostavi kao dovoljan, pogotovo jer više ne važi pravilo gola u gostima.

Izabrane vesti

18.00: (3,20) Flora (3,00) Omonija (2,45)

Nije Flora ni na Kipru ostavila previše loš utisak, samo je ušla u meč previše bojažljivo. Kasnije je zategla odbranu, ali je i Omonija podigla gard, pa je ugušila sve napade Estonaca. Oni su imali samo jedan šut u okvir gola za 90 minuta, uputio ga je najbolji igrač ekipe Rauno Sapinen.

Na treningu smo vežbali penale. Nažalost, moj tim je izgubio, ali ja sam bio uspešan. Ako ga iz nekog razloga budem izvodio u utorak, biću spreman. Legija i Omonija su viša klasa od nas. Imaju snagu u drugačijim aspektima igre. Ipak, pokazali smo da možemo da se borimo sa njima. Ako budemo imali loptu više u svom posedu bićemo opasniji i u završnici“, jasna je Sapinenova matematika.

Ovaj 25-godišnji reprezentativac Estonije je jedan od najboljih igrača u istoriji Flore. Ove sezone je nastavio tamo gde je stao prošle, na 21 meču je postigao 16 golova. Međutim, u domaćem prvenstvu nije navikao da igra protiv tako dobro organizovanih odbrana, kao u Evropi. Svestan je i sam da neće tako lako da ulazi u šanse, pa kada bude lopta kod njega, moraće da završava bolje nego u Nikoziji.

Ako Flora uspe, obezbediće grupnu fazu Lige Konferencije, što će biti prvi put da neki estonski klub učestvuje u Evropi. Automatski bi trebalo onda i da ova baltička zemlja vrati pravo na četvrtog učesnika na međunarodnoj sceni.

Jedan od najvećih uspeha Flore u Evropi do sada bila je pobeda nad Radničkim iz Niša 2019. godine u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Pored Nišlija, Flora je tokom svoje istorije i 27 godina u Evropi uspela da eliminiše samo još islandski KR Rejkjavik, norveški Lin i Florijanu i Hibernijans sa Malte.

20.30: (1,33) Slovan Bratislava (5,40) Linkoln Red Imps (8,50)

Imaće sada lepu šansu, pošto Omonija igra bez trojice prvotimaca. Iskusni slovački štoper Tomaš Hubočan se povredio tokom prvog poluvremena prve utakmice i nije otputovao u Talin, baš kao ni zamenik kapitena Joanis Kusulos i sjajni Čeh Jan Lecjaks. Upravo će bivši bek Anderlehta, Jang Bojsa i zagrebačkog Dinama najviše i da nedostaje Omoniji, pošto je najviše problema zadavao Estoncima u prvom meču i bio je asistent kod jedinog gola.

Poraženi iz ovog dvomeča seli se u Ligu Konferencije, gde će u plej-ofu da igra protiv boljeg iz duela Šamroka i Teute. Pobednik će u plej-ofu za Ligu Evrope da igra protiv AZ Alkmara.

U utorak se igra i meč između Slovana iz Bratislave i Linkoln Red Impsa. Slovaci su već jednom nogom u plej-ofu za drugo po kvalitetu klupsko takmičenje, pošto su u Gibraltaru slavili sa 3:1.

Ukoliko Crveni đavolčići ne uspeju da prirede senzaciju u Bratislavi, u plej-ofu za Ligu Konferencije će da igraju protiv pobednika duela Hibernijansa i Rige, dok će Slovaci na poraženog iz utakmice Olimpijakosa i Ludogoreca.


tagovi

Liga EvropeFloraSlovan BratislavaOmonijaLinkoln Red Imps

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara