Felipe Melo (©Reuters)
Felipe Melo (©Reuters)

Fluminense traži izlaz iz krize, Volta vezala tri pobede

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.02.23. | 23:05

Brazil, šampionat Karioka: Trikolori imaju samo bod posle dva kola, dok je domaćin u odličnoj seriji

Tim Volta Redonde u dosadašnjem izdanju šampionata Karioke ima kampanju koja impresionira čak i njihove najoptimističnije navijače, s obzirom na loš učinak iz prethodne sezone. Međutim, Voltako je pokazao da je mnogo naučio na greškama iz prošlosti i pored toga što je predhodnih sezona prošao daleko od zona ispadanja, i dalje dobija na značaju u borbi poen po poen za vrh Karioka šampionata.

Pored toga, tim doživljava ohrabrujući trenutak pošto je vezao tri uzastopne pobede, i na ovaj način Volta se trenutno nalazi na deobi drugog mesta na tabeli, sa 10 bodova. Njihov noćašnji (01.10) rival u meču kojim se zatvara 6. kolo prvenstva Rio de Žaneira je velikan Fluminense. Branilac titule ima isti broj bodova kao i domaćin, ali sa željom da izađe iz krize posle samo boda u prethodna dva meča.

Izabrane vesti

Biće to druga uzastopna utakmica Volte Redonde protiv nekog od gradskih velikana iz Rio de Ženeira. Voltako je pre četiri dan pobedio Vaska sa 2:1 u utakmici koja je odigrana na stadionu Kleber Andrade u Kariakiki, gradska regija Vitorija, u Espirito Santu, a ismeštanje je usledilo zbog velike zainteresovanosti navijača. Bila je to njegova treća uzastopna pobeda u duelu u kojem je imao posed lopte tek nešto veći od 40 odsto vremena.

01.10: (4,80) Volta Redonda (3,45) Fluminense (1,70)

Ekipa koju predvodi Rožerio Korea bio je ravnopravan po upućenim udarcima ka golu protivnika, a bilo ih je po pet sa obe strane. Voltako je poveo u 25. minutu golom Rikarda Sene, a deset minuta kasnije Lele je duplirao vođstvo. Vasko je iskoristio neopreznost odbrambenog sektora gostujućeg tima u 58. minutu golom Gabrijela Pekomea, međutim, više od toga Moreplovci nisu uspeli da urade do kraja meča.

Na ovaj način Voltako je došao na 10 osvojenih bodova iz tri pobede, sa jedanim remijem i jednim porazom preuzimajući tako ulogu prvog pratioca na tabeli Kupa Gvanabara, kada se razmatraju kriterijumi za izjednačenost, odnosno gol-razlika, jer još dva kluba dele isti broj bodova, od kojih je jedan i Fluminense. U meč šestog kola ulazi sa minusom od četiri boda u odnosu na lidera Flamenga i dva boda ispred Bangua, petoplasiranog i prvog kluba van zone koja mu omogućava da se plasira u polufinale i nastavi borbu za naslov šampiona.

Voltako se može pohvaliti i najboljim napadom u takmičenju, postigavši 11 golova u samo pet odigranih kola do sada. Igrajući kod kuće, na stadionu Raulino de Oliveira, ekipa Volta Redonde ima nedavni rekord od sedam pobeda, bez remija i tri poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica.

Na strani gostiju nalazi se Fluminense, koji je u nedelju poražen od Botafoga koji je slavio golom Žoao Viktora Saa u 61. minutu meča. Fluzao je trenutno na trećem mestu u eliti Karioke, sa do sada osvojenih 10 bodova.

U poslednjih pet okršaja odigranih ove sezone, zabeležene su tri pobede, jedan remi i poraz, pobedivši Nova Iguasu, Rezende i Madureiru, pored toga što su remizirali sa Boavistom i izgubili od Botafoga. Igrajući u gostima, ekipa Fluminense je zabeležila nedavni učinak od sedam pobeda, bez remija i tri poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica.

Doživevši turbulentan trenutak, Fluzao nije imao dobre rezultate u poslednjih 180 minuta, u periodu u kojem je Volta Redonda predstavila značajnu evoluciju svoje igre, pobedivši u sva tri nedavna meča, čime je nadmašila sam Fluminense na tabeli, ali samo zahvaljujući gol-razlikom. Pored toga, Voltako će u ovom direktnom obračunu drugog i trećeg tima na tabeli imati prednost da igra kod kuće, pred svojom publikom.

Poslednji duel ovih timova odigran je 19. februara minule godine, na Marakani gde je ekipa Fluminensea ubedljivo slavila rezultatom 3:0. U poslednjih sedam međusobnih duela odigranih u period od 2016. godine do danas, Fluzao je zabeležio četiri pobede, jednom je bilo nerešeno, dok je Voltako slavio dva puta, i to kao gost u dve uzastopne sezone 2020. i 2021. godine.

BRAZIL – ŠAMPIONAT KARIOKA – 5. KOLO

Četvrtak

Flamengo – Boavista 1:0 (0:0)

/Pedro 68/

Madureira – Portugeza u toku

Vasko – Resende u toku

Petak

01.10: (4,80) Volta Redonda (3,45) Fluminense (1,70)

***kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 1BrazilFluminenseVolta Redonda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara