Fred (©Reuters)
Fred (©Reuters)

Fred brani Antonija: Mora da dribla, daje golove, pleše i zabavlja se! To nam je u krvi, tako je od Pelea

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.10.22. | 17:07

“On radi ono što voli da radi, jer ima kvalitet za to”, staje brazilski defanzivni vezista u odbranu sunarodnika

Na Ostrvu se digla prašina zbog dvostrukog spina Antonija, zaštitnog znaka Brazilca. Izveo ga je Antoni protiv Šefilda na Old Trafordu i naišao je na osude i kritike. U prvom borbenom redu bio je Pol Skols, ispalio je otrovne strelice ka nekadašnjem igraču Ajaksa, nazvao ga je “klovnom koji nikoga ne zabavlja”, a ni Erik ten Hag nije bio zadovoljan što se Brazilac poigrava na terenu. 

Holanđanim nije ukorio brazilsko krilo, ali je predočio da bi mogao da snosi posledice ukoliko trikovi u budućnosti ne budu imali smisla. Taj Antonijev u Ligi Evrope nije svrsishodan, a Holanđanin ne želi da gleda finte i driblinge koji ničemu ne doprinose. Ostrvska javnost obrušila se na Brazilca, a u zaštitu sunarodnika stao je Fred.  

Izabrane vesti

Antonijev reprezentativni kolega podsetio je sve da su u genetskom kodu Brazilaca zapisani samba i zabavljanje, i da otuda ne čudi što Antoni driblinzima pokušava navijače da digne na noge. Driblanje i davanje golova im je krvi. I kada se zagrebe bliže u prošlost to se vidi na primerima Ronaldinja, Ronalda, Kake, Robinja... Ali, i kada se film odmota do Pelea. Nema nikakve razlike.  

“Dosadni su sa tim zamerkama. Mislim da sve počinje od toga što smo Brazilci. Nama je to u krvi. Uvek je tako bilo, još od Pelea. Driblanje, davanje golova, plesanje, zabavljanje i smejanje”, rekao je Fred i dodao:  

“Ljudi moraju to da razumeju. Dakle, nikome nije neprimereno to što je uradio. Ako bude uradio tako nešto, prići ćemo mu u svlačionici i porazgovaraćemo sa njim. Ali, ono što morate da znate da nikoga tim potezom nije uvredio ili nešto slično. To je njegov stil. Mora nastaviti to da radi i tako da igra”. 

U Antonijevu odbranu nije stao samo Fred, već i Nejmar. Napisao je: “Nastavi tako, ništa ne menjaj!” Njih trojica će se izvesno naći na spisku putnika za Mundijal u Kataru, a defanzivni vezista Mančester junajteda podsetio je sve zašto Antoni izvodi taj i slične poteze, a on i Kazemiro ne.  

“Antoni dribla, radi ono što voli da radi, jer ima kvalitet za to. Kazemiro i ja nemamo kvalitet za to, pa zbog toga i ne izvodimo trikove, iako smo Brazilci. Ako želi da izvede spin, neka ga izvede. Sve dok poštuje protivnika to je u redu”, zaključio je Fred.  

Antonija treba usmeriti, a ne ukalupiti...




tagovi

Mančester JunajtedFredAntoniPol SkolsErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara