Vladimir Gaćinović (©MN Press)
Vladimir Gaćinović (©MN Press)

Gaćinović posle šeste vezane pobede Pazara: Nije ovo donela roda, već mukotrpan rad

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.08.22. | 20:54

"Ne zaustavljmo se ovde, ne vidimo da je to kraj. Videćemo dokle ćemo dogurati. Biće tu uspeha i padova, ali sa ovakvom ekipom je zadovoljstvo raditi", rekao je trener Novog Pazar posle šeste vezane pobede u Mozzart Bet Superligi

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Slavio je Pazar protiv Spartaka i treći put u nizu u elitnom takmičenju upisao tri boda protiv Subotičana. Trijumf od 2:0 u devetom kolu Mozzart Bet Superlige, iako ponovo bez navijačke podrške, dodatno je uzburkao strasti kraj Jošanice, dovoljno uzavrele nakon neverovatne serije izabranika Vladimira Gaćinovića. Novi Pazar ima 18 bodova i drugi je na tabeli, iza Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Sijao je trenerski vuk od sreće, iako već navikao na pobede s momcima u koje je malo ko u tolikoj meri verovao, bez obzira što je na suprotnoj strani bila ekipa u kojoj je proveo najviše superligaških dana.

"Nikad neću zaboraviti period iz Spartaka i neke drage prijatelje. Sve najbolje želim njima i kolegi (Slavku) Petroviću. Što se mojih fudbalera tiče, čestitam im na svemu. Ginu na treninzima i utakmicama, a ova je bila jako teška. Imali smo uspona i padova u prvom delu, promašili penal, ali nakon toga postigli gol i ušli u 'limunada' period, bez dobrog ritma. Pojačali smo u poslednjih 10 minuta prvog dela i ličili na ekipu. U nastavku smo želeli da nastavimo s tempom sa kraja prvog poluvremena, dobili smo penal nad (Filipom) Jovićem i pretvorili ga u gol. Čekali smo potom tranziciju, držali loptu koliko nam je protivnik dozvolio. Bilo je perioda i kad nas je rival saterao na našu polovinu, čak i u prvih 45 minuta", analizirao je Gaćinović dešavanja na terenu.

Isključio je mogućnost uticaja određenih ptičjih vrsta na uspehe Plavih.

"Ako neko misli da je ovo roda - nije. Ovo nam je doneo mukotrpan trud igrača koji žive za ovo. Pre nekoliko večeri nas je ovde na povratku iz Novog Sada dočekalo ne znam koliko navijača. To je bio delirijum, euforija. Dan, dva nismo bili čvrsto na zemlji, ali kada sam danas video kako su momci fokusirani, znao sam da nema greške. Ponosan sam na njih. Ne zaustavljmo se ovde, ne vidimo da je to kraj. Videćemo dokle ćemo dogurati. Biće tu uspeha i padova, ali sa ovakvom ekipom je zadovoljstvo raditi", ponosan je Gaćinović.

Njegov kolega Slavko Petrović nije bio uspešan u Novom Pazaru kao pre 11 godina, kada je odneo tri boda s Radom i stigao do remija kao trener čačanskog Borca. Ostao je Spartak u sredini tabele, sa 10 osvojenih bodova.

"Šta reći posle ovakve utakmice. Razočaranje sa naše strane je zaista veliko. U petom minutu protivnik ima penal, koji na našu sreću nije iskorišćen. Računaš da će ekipa posle toga da dođe k sebi, ali naše prvo poluvreme je bilo šokantno loše. Ono što nas je krasilo nedeljama, mesecima, ta borbenost i duel igra, to danas nije postojalo. Tu smo totalno zakazali. Na pauzu odemo sa minusom od jednog gola, pa se dogovorimo da to popravimo, ali je posle tri minuta nastavka i drugog penala stajalo 2:0. Drugo poluvreme je sa naše strane bilo malo bolje, ali nedovoljno da se ovde uzmu bodovi", razočaran je Petrović.

Čestitao je Pazarcima na istorijskom rezultatu i šestoj vezanoj pobedi.

"Mislim da je to njihov klupski rekord. Zasluženo su pobedili. Želim im puno sreće u nastavku prvenstva".

Novi Pazar u 10. kolu Mozzart Bet Superlige gostuje kragujevačkom Radničkom 1923, dok Spartak dočekuje ekipu Napretka.



tagovi

Vladimir GaćinovićFK Novi PazarSlavko PetrovićSpartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara