Mijat Gaćinović (©Starsport)
Mijat Gaćinović (©Starsport)

Gaćinoviću 1.000.000 od AEK, Hofenhajmu još toliko i 30 odsto od naredne prodaje

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.06.22. | 10:08

Ugovor na četiri godine

Prošle sezone Panatinaikos, naredne drugi deo Atine. Mijat Gaćinović ostaje stanovnik Atine, s tim da će ubuduće nastupati za AEK koji je uspeo da sa Hofenhajmom dogovori uslove transfera, pa bi u toku dana ugovor trebalo da bude i ozvaničen.

Nemci neće uspeti da povrati sav novac uložen u sada 27-godišnjeg fudbalera koga je 2020. doveo iz Ajntrahta za 3.000.000 evra.

Izabrane vesti

Iako su inostrani mediji spekulisali o ceni od 2.000.000 evra, Hofenhajm će prema saznanjima Mozzart Sporta na ime obeštećenja dobiti okruglo 1.000.000, mada će zadržati i 30 odsto od narednog transfera što bi moglo da ukupan prihod značajno podigne ako Gaćinović nastavi da igra dobro.

Cilj samog fudbalera je da po mogućstvu izbori i mesto među 26 srpskih reprezentativaca za Mundijal u Kataru, ali pride će i Gaćinović pristojno zaraditi.

Potpisaće ugovor na četiri godine koji će mu po sezoni garantovati primanja od okruglo 1.000.000 evra neto. Nije možda ugovor na nivou jačih klubova iz Bundeslige, ali AEK se zaista isprsio za Gaćinovića što govori i o tome koliko od njega očekuju.

Proleće u Panatinaikosu je bilo sasvim solidno: četiri nameštena gola, čak tri u plej-ofu protiv najtežih rivala. Dovoljna preporuka da se AEK opkladi u Gaćinovića. Panatinaikos zbog teške finansijske situacije jednostavno nije mogao da isprati ovaj posao.



tagovi

Mijat GaćinovićAEKLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara