Dimitri Paje (©Reuters)
Dimitri Paje (©Reuters)

Gael Kliši i Servet testiraju Marselj, Arsenal Tula na Plzenjovom putu do savršenih priprema

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 13:53

Karabag izaziva Augzburg

Vreme je za prvu ozbiljniju proveru Olimpik Marselja. Opredelio se Horhe Sampaoli da na startu pripremnog perioda ekipu u takmičarski ritam uvede protiv francuskih niželigaša. Ne čudi što je velikan sa Velodroma upisao dve relativno lake pobede, dok će Servet biti veći zalogaj.

I dalje je Horhe Sampaoli u fazi isprobavanja, pa ne treba očekivati da na megdan Servetu izađe najjači sastav. Promešaće karte argentinski strateg, ali bi prema najavama ekipu trebalo da predvodi prva zvezda tima – Dimitri Paje. Takođe, Brazilac Žerson, koji je nedavno zadužio opremu Marselja naći će se u startnoj postavi.

Izabrane vesti

Švajcarski klub ima utakmicu više u nogama od Marselja, a uoči duela sa Francuzima izvagao se sa Dinamom iz Kijeva. I ostavio je sasvim solidan utisak. Izašao je Servet neporažen iz tog okršaja (1:1), a mogao je i do trijumfa da se nije desio pad koncentracije u posledenjim minutima susreta.

Servet ima nekoliko igrača u svojim redovima koji poseduju francuski pasoš, a svakako je prvo ime tima Gael Kliši. Bivšem igraču Arsenala, Mančester Sitija i Bašakšehira ovo će biti druga sezona u švajcarskom klubu, a danas bi trebalo da zauzme mesto kraj leve-aut linije.

Od današnjih prijateljskih susreta treba izdvoiti i utakmice između Viktorije Plzenj i Arsenala iz Tule, kao i Karabaga i Augzburga. Češki tim je neporažen u pripremnom periodu, dok je Arsenal posle dva ubedljiva poraza od Čukaričkog i praške Sparte upisao prvi trijumf pred meč sa Plzenjom. Savladao je Karabag s minimalnim rezultatom i prvi put sačuvao mrežu. Augzburg je tek započeo pripreme, odigrao je meč protiv Hamburgera i remizirao (2:2).


tagovi

MarseljservetViktorija PlzenArsenal TulaKarabagaugzburgPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara