Zahid (© Star sport)
Zahid (© Star sport)

Gajas Zahid za Mozzart Sport: Potcenjeni smo! Možemo da dobijemo derbi i da osvojimo titulu

Vreme čitanja: 6min | ned. 12.11.23. | 09:09

Vezista Partizan o počecima u Humskoj, kao i o individualnim i timskim planovima

Novi u nizu izazova Prtizan dočekuje u impresivnoj seriji pobeda, te će u susretu sa Čukaričkim (19 časova, TV Arena Premium 1) pokušati da upiše 13. uzastopno slavlje u Mozzart Bet Superligi. Izabranici Igora Duljaja uspeli su da od remija sa TSC-om na premijeri ostvare 12 prvenstvanih pobeda pa uz epitet lidera u Humskoj očekuju gradskog rivala.

Jedan od igrača sa zanačajnim doprinosom na dosadašnjem putu crno-belih je Gajas Zahid. Ofanzivni vezista iz Norveške se vrlo brzo prilagodio novoj sredini i postao dragoceno oružje u napadu Partizana, a u razgovoru za Mozzart Sport sumirao je prve utiske od dolaska iz Ankaragudžua.

Izabrane vesti

"Cilj nam je da nastavimo dobre rezultate i osvojimo titulu, potom igramo Ligu šampiona. Da bismo postigli zacrtano potrebno je da nastavimo u istom smeru, ostanemo kompaktni i ujedinjeni. Pokazujemo dosta strasti i volje. Imamo veliku želju. Neke su utakmice lakše, neke teže, ali to je fudbal, kada naiđe veće iskušenje neophodno je da se pokažemo u najboljem svetlu", počeo je Zahid.

Partizan bi eventualnom pobedom održao razliku od šest bodova u odnosu na večitog rivala i dopisao recku protiv kluba od kojeg je dva puta poražen tokom proleća. Zanimljivo je da su crno-beli, pri proceni šansi da osvoje titulu prethodnih nedelja, označeni kao drugi favorit, iza Crvene zvezde, uprkos bodovnoj razlici.

"Smatram da smo potcenjeni, ali to je u redu. Moramo da izađemo i pokažemo da možemo da budemo konkurentni za titulu. Imamo dovoljno kvalitetan tim da se suprotstavimo Crvenoj zvezdi, sezonama je šampion i možda zato favorit za trofej, iako smo ovo kolo dočekali šest bodova ispred nje. Rana je faza šampionata, mnogo je utakmica pred nama i sve zavisi od igara koje pružimo, moramo da nastavimo da se borimo i samo tako imamo čemu da se nadamo. Daćemo sve od sebe da osvojimo Mozzart Bet Superligu".

Nekadašnji kapiten Ankaragudžua u Partizan je stigao pošto je prvenstvo već počelo, praktično u trenucima kad je klub iz Humske već ostao bez Evrope.

"Postojao je kontakt neko vreme, a privuklo me je to što sam osetio da me Partizan zaista želi. Bilo mi je to veoma važno, svi u klubu su pokazali želju da dođem. Prošlo je neko vreme od prvog kontakta do dolaska u Beograd, sezona je već počela, prolazilo je vreme dok smo razgovarali, ali sam doneo dobru odluku. Prilagodio se brzo i srećan sam izborom. Zahvalan sam ljudima koji su mi sugerisali da je klub za koji bi trebalo da igram, kao i svima u Partizanu koji su me zaista želeli".

Zahid je istakao da je i pre dolaska čuo mnogo lepih stvari o Beogradu i Srbiji u koje se potom lično uverio.

"Znao sam dosta o srpskom fudbalu, igrao sam sa nekim srpskim igračima ranije. Ko ne zna za Partizan i Crvenu zvezdu? Pričao sam ranije sa prijateljima i čuo dosta dobrih stvari, te sam imao želju da dođem, posebno u tim kakav je Partizan. Večiti derbi je jedna od stvari koju su mi svi pominjali, igrao sam velike derbije, ali mnogi sa kojima sam razgovarao su isticali da je ovo najveći. Drago mi je što ću steći i to iskustvo, priželjkujem dobru atmosferu, kvalitetan fudbal i takmičarski nastrojene ekipe. Nadam se da ćemo pružiti što bolje izdanje i pobediti. Ukoliko nastavimo sa igrama koje pružamo, smatram da možemo da izađemo kao pobednici i iz derbija".

Početak boravka među crno-belima ukrasio je sa pet golova kao potvrda idealne adaptacije.

"Nisam očekivao da ću se tako brzo prilagoditi, posebno što nisam odradio pripreme sa timom. Podrška na koju sam naišao po dolasku u Beograd je doprinela da odmah uđem u ritam. Svi su bili ljubazni i tu za mene, od ljudi zahvaljujući kojima sam došao u klub, preko saigrača, do stručnog štaba. Dobio sam vetar u leđa, ali i vreme da pronađem sebe i uhvatim ritam, to mi je značilo. Srećan sam, jer sam se odmah pokazao u dobrom svetlu, svakom igraču je cilj da bude na što višem nivou i da što pre počne da beleži dobre igre, ali to nije lako kada promenite ligu i klub, a pritom ne prođete pripreme sa novim saigračima. Bilo je utakmica na kojima sam ulazio sa klupe, igrao po nekoliko desetina minuta. Iznenađen sam načinom na koji sam se prilagodio, nisam očekivao i veoma sam srećan".

Sajajan period upotpunila je nagrada za igrača meseca oktobra u Mozzart Bet Superligi.

"Nagrade su deo takmičenja i drago mi je da sam je zaslužio. Potrebno je da nastavimo u istom smeru, tim, ja, svako... Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima i igrama".

Uz Zahida, Partizanovu ofanzivu ove jeseni čini još nekoliko stranih novajlija na čelu sa Mateusom Saldanjom koji je mreže rivala tresao devet puta, dok sve važniju ulogu preuzima i Ksander Severina.

"Konkurencija i nadmetanje se svode na zdravo, sportsko. Svako ima ulogu, Saldanja je napadač i primarni mu je zadatak da postiže golove, te se nadam da će ih postići još dosta, više od mene. Ja sam vezni igrač i iz te perspektive mi je deo zadatka upravo da Saldanji i ostalim igračima u špicu pomognem da budu efikasni. Trudim se da uradim svoj deo posla i da pomognem timu, baš kao i ostali saigrači. Konkurencija je zdrava, atmosfera odlična i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu".

Želja rivala da prekinu niz Partizana neretko je povod za vrlo defanzivnu postavku, te je nekadašnji fudbaler Valerenge, APOEL-a i Panatinaikosa, sa saigračima iz ofanzive pred iskušanjima iz kola u kolo, međutim ističe da mu nije strana igra protiv rivala koji se brane sa svim igračima iza lopte.

"Imao sam slična iskustva, ali je prošlo dosta vremena od tog perioda. Poslednji put kada sam bio u situaciji kao ova je bilo u APOEL-u, a i u Grčkoj smo igrali protiv rivala koji su se branili sa svih 11 igrača. U Turskoj je bilo drugačije. Teško je, ali to je takođe deo fudbala i sviđa mi se. Volim da igram u timu koji dominira u posedu. Našim stilom igre primoravamo rivala na defanzivan pristup. Sve je to deo igre i potrebno je da uvek imamo rešenje za postavku protivnika. Ide nam vrlo dobro, ali sam siguran da utakmice koje dolaze neće biti lake. Sa našim dobrim rezultatima motiv rivala da nas zaustavi biće sve veći i neophodno je da uvek imamo rešenje".

Odlična adaptacija nametnula je i pitanje planova u daljoj budućnosti, ali je ofanzivni vezista istakao da razmišlja samo o aktuelnom trenutku.

"Atmosfera je odlična i sjajno je raditi sa Igorom Duljajem. Pružio mi je podršku od prvog dana, radimo vrlo dobro i dokle god smo ujedinjeni možemo da ostvarimo dosta dobrih stvari. Trudim se da uživam u fudbalu i ne gledam previše u budućnost, svestan da nije sve u mojim rukama. Ono na šta mogu da utičem je da se potrudim da igram najbolje što mogu. Osećam se blagosloveno što mogu da igram, a ukoliko dođe prilika za iskorak biću zadovoljan. Podrazumeva se, želja svakog igrača je da se okuša u nekoj od pet najboljih liga, ali je moj fokus isključivo na Partizanu, uz nadu da možemo da osvojimo ligu i da igramo u Evropi naredne sezone", ponovio je Zahid.

MOZZART BET SUPERLIGA, 15. KOLO

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Đo 69/

Subota

Radnički 1923 - Voždovac 3:0 (2:0)

/Vidakov 3, 19, 73/

Radnik - Napredak 1:2 (0:1)

/Duronjić 68 - Đ. Jovanović 30, Đeković 54/

Železničar - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

/Romanić 16 - Ivanić 61, Mijatović 76/

IMT - Mladost 0:1 (0:1)

/Sremčević 22/

Nedelja

16.30 (2,30) Javor (3,30) Spartak Ždrepčeva krv (3,20)

19.00 (1,45) Partizan (4,40) Čukarički (7,50)

19.30 (2,15) TSC (3,45) Vojvodina (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK PartizanGajas Zahid

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara