Milan Gajić (©YouTube)
Milan Gajić (©YouTube)

Gajić: Odgovara mi nova pozicija, nisam se čuo skoro sa Piksijem, ali čekam poziv

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.12.23. | 10:14

Fudbalera CSKA Moskve ove nedelje od 12 časova očekuje duel sa Rostovom, u okviru 17. kola Premijer lige Rusije

Bivši fudbaler Crvene zvezde Milan Gajić je eksplodirao ove sezone u dresu CSKA Moskve. Prekomandovan je sa desnog beka na levo krilo, postao je jedan od lidera Armejaca i zbog toga će igrači Rostova ove nedelje od 12 časova, u 17. kolu ruskog šampionata, posebno morati da obrate pažnju na njega.

Pred taj susret Gajić je dao intervju za klupski sajt, a tom prilikom se dotakao brojnih tema. Pre svega, istakao je da to što je CSKA trenutno šesta na tabeli Premijer lige Rusije nije neuspeh, jer smatra da je -8 za liderom Zenitom dostižno.

Izabrane vesti

Mislim da je prva polovina sezone ispala dobro. Da, iz nekih utakmica smo mogli da uzmemo više poena. Pogotovo je razočaravajuć prošli meč sa Dinamom, gde smo poveli, ali nismo uspeli da sačuvamo prednost. Ako analiziram globalno, uzmem u obzir probleme koje smo imali sa povredama, mogu da prihvatim poziciju na tabeli koju zauzimamo. Nismo tako daleko od lidera. Ako me pitate kako sam zadovoljan svojim ličnim nastupima, onda bih ocenio ovu sezonu iznad prosečne. Dobio sam novu ulogu u timu, promenio poziciju. Mislim da sam se dobro adaptirao na levo krilo, mada ima još prostora za napredak. Radim na tome“, kazao je Gajić.

Prvi put u kontinuitetu igra na poziciji levog krila, tako blizu protivničkog gola. U Zvezdi je 27-godišnji fudbaler često pokrivao mesto levog beka, kada bi trebalo da odmeni Milana Rodića.

Nije mi bilo teško da se naviknem. Nije mi to potpuna novost, već sam ranije igrao na levoj strani. Zato sam se brzo uklopio. Pričao sam sa trenerom o tome, to je bila odluka stručnog štaba, a ja nisam imao nikakav problem. Ne mogu da kažem da nema razlike u tome da li igram desno ili levo, ali nije mi neprijatno“.


12.00: (1,85) CSKA Moskva (3,50) Rostov (4,40)


Sa pet golova i dve asistencije Gajić je jedan od najboljih strelaca Armejaca.

Ovo mi je najbolja sezona ako gledamo golove. Nikada pre nisam postigao više od dva ili tri gola, a sada sam već na pola sezone oborio rekord. Na novoj poziciji sam češće u prilici da dam gol. Imam češće loptu na mojoj jačoj, desnoj nozi kada sam u prilici da šutiram“.

Rusko prvenstvo je ove godine prilično izjednačeno, između lidera Zenita i devetoplasiranog Nižnjeg Novgoroda razlika je samo devet bodova. Brojni su klubovi koji sada maštaju o tituli.

Mnogi timovi rade dobro i napreduju. Neki klubovi su zadržali prošlogodišnje sastave, drugi su doveli pojačanja. Zato imamo interesantnu sezonu, sa mnogo lepih golova i uzbudljivih mečeva. Drago mi je što sam deo toga, zaista mislim da kvalitet Premijer lige Rusije napreduje“.

Do 15. kola je Krasnodar bio prvi na tabeli, što su Rusi smatrali senzacijom. Poraz od Urala (1:3) u prošlom kolu pomogao je Zenitu da ga prestigne. Gajić se ipak ne slaže da su ovogodišnji uspesi Bikova tako veliko iznenađenje, pre svega zbog trenera Vladimira Ivića.

Zašto bih bio iznenađen? Krasnodar je jak tim sa kvalitetnim trenerom. Mada, nismo ni mi daleko od njih. Pogotovo što poslednji meč ove polusezone igramo baš protiv Krasnodara. Tako da, biće još mnogo uzbuđenja do kraja“.

Rusija zbog sankcija nije mogla da se takmiči u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali i pored toga su one medijski dobro ispraćene. Odjeknula je u toj zemlji vest da se Srbija plasirala na završni turnir u Nemačkoj.

Naravno da sam se čuo sa reprezentativcima. Pola te ekipe je moje godište, igrali smo zajedno za mlađe selekcije. Ovo je ogroman uspeh za moju zemlju, 24 godine nam je trebalo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Veoma sam srećan zbog momaka, ponosan sam na svoju državu i ovaj uspeh“.

Otkrio je Gajić ovom prilikom da ga u poslednjih godinu dana selektor Dragan Stojković Piksi nije zvao nijednom. Na tome mu, ipak, ne zamera, već se samo koncentriše na to kako da sopstvenim dobrim partijama privuče njegovu pažnju.

„U poslednje vreme nisam imao kontakt sa selektorom. Pod ovim stručnim štabom sam dobijao pozive za kvalifikacije za Mundijal u Kataru, tako da ih poznajem i oni znaju mene. Uvek sam spreman da se odazovem nacionalnom timu, radim naporno i čekam da mi se ukaže šansa. Mislim da svaki profesionalni sportista mora da razmišlja tako. U ovom trenutku oni imaju drugačiju filozofiju, gledaju drugačije na fudbal i selektor koristi neke fudbalere drugog tipa. To nije važno, ja ću nastaviti da radim na sebi, pa ćemo da vidimo šta donosi budućnost“, zaključio je Gajić.

RUSIJA 1 – 17. KOLO

Subota

Nižnji Novgorod – Ural 1:0 (0:0)

/Kokojev 90+1/

Soči – Krilja Sovjetov 0:2 (0:0)

/Ežov 71, Gare 90+4pen/

Fakel – Baltika 0:0

Nedelja

12.00: (1,85) CSKA Moskva (3,50) Rostov (4,40)

14.30: (1,65) Krasnodar (3,80) Orenburg (5,40)

14.30: (3,70) Lokomotiva Moskva (3,50) Zenit (2,00)

17.00: (3,05) Ahmat (3,45) Spartak Moskva (2,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Milan Gajićfudbalska reprezentacija SrbijeCSKA MoskvaRostovKrasnodarDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara