Hames Rodrigez (©AFP)
Hames Rodrigez (©AFP)

Galatina verzija Galaktikosa: Mauro Ikardi i Hames Rodrigez

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.22. | 15:03

Blizu je

Najveće evropske lige već su zatvorile sefove sa ugovorima, turski klubovi su dobili produženi rok do 8. septembra da pokupe “otpatke“ koji se nisu uhlebili kako su želeli ili im njihovi poslodavci nisu pronašli željene destinacije, pa sada sami pokušavaju da to iskoriste i zarade. I čini se da niko to neće iskoristiti nego Galatasaraj, koji je prema navodima lokalnih medija vrlo blizu potpisivanja dva kapitalna pojačanja.

O prvom smo već pisali, Mauro Ikardi – kome Pari Sen Žermen celog leta traži klub kako bi se rešio barem dela njegove plate – a po istom principu sada se najavljuje dolazak Hamesa Rodrigeza!

Izabrane vesti

Nekadašnji as madridskog Reala je, nakon što je iscedio Kraljevski klub, pa odigrao solidnu sezonu u Evertonu, već godinu dana stanovnik Katara u kome zarađuje kao član Al Rajana. Dobro zarađuje – celih 6.000.000 evra po sezoni.

A sezona na Bliskom istoku nije posebno naporna. Proletos je Kolumbijac odigrao 12 ligaških utakmica, nešto sitno u Kupu, sa četiri gola i sedam asistencija pokazao da je ipak klasa iznad toga, a onda shvatio da mu je - dosadno.

U Istanbulu svakako ne bi bilo, pod uslovom da se Galatasaraj i Al Rajan dogovore oko toga kako će podeliti platu fudbalera koji je eksplodirao na Mundijalu 2014. godine. Jer on se svakako neće odreći ni dela od svoje milionske plate. Galatin predlog je da oni plaćaju 2.000.000 evra godišnje, a da preostalih 4.000.000 da ide preko grbale Al Rajana.

Katarski klub navodno želi da smanji minus i podeli trošak na pola-pola, ali pitanje je koliko ima prostora za manevar, jer u suprotnom može samo da zadrži obavezu od svih 6.000.000 evra i to za nezadovoljnog igrača. Hames će već nekako da preživi s tim novcem.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Hames RodrigezAl Rajan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara