Žeremi Boga (Foto: Reuters)
Žeremi Boga (Foto: Reuters)

Gasperini dobio Božićni poklon, Boga u Atalanti za 22.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.12.21. | 13:17

Brzonogi krilni fudbaler dogovorio petogodišnji ugovor sa Boginjom

Božićni poklon je u Bergamo stigao na vreme. Đan Pjero Gasperini je silno želeo opciju više u ofanzivnoj liniji i dobio je nedelju dana pre početka prelaznog roka. Kako piše Đanluka di Marcio , specijalista za fudbalskog tržište, Atalanta je dogovorila kupovinu krilnog fudbalera Sasuola Žeremija Bogu.

Dve nedelje klub iz Emilija-Romanje je odbijao ponude Boginje, zahtevao celih 25.000.000 evra, ali je na kraju ipak "malo" popustio, pa će od prodaje brzonogog fudbalera iz Obale Slonovače inkasirati 22.000.000 evra, a sledi mu i nepoznata suma na ime bonusa. Što se samog Boge tiče, on će u toku dana stići u Bergamo gde će obaviti lekarske preglede i potpisati petogodišnji ugovor sa Gasperinijevom ekipom.

Izabrane vesti

Imala je Atalanta i takmaca u trci za Bogin potpis, bivši trener Sasuola Roberto De Zerbi je želeo da obnovi saradnju sa 24-godišnjakom u Šahtjoru, slao je klub iz Donjecka ponudu, potom nudio i trampu u kojoj bi na Mapei poslao Manora Solomona, ali Neroverdi nisu izašli u susret svom nekadašnjeg menadžeru.

Gasperiniju je bio neophodan novi ofanzivac. Luis Murijel je nezadovoljan minutažom u Bergamu zbog čega je zatražio od uprave da napusti klub već u januaru, a pride je nepoznat i status Josipa Iličića kojem ugovor sa klubom ističe narednog leta. Svakako će biti zanimljivo u ionako raznovrsnom napadu Atalante videti bivšeg fudbalera Čelsija koji bi prvenstveno svojom brzinom i driblinzima trebalo da donese novu dimenziju u ofanzivnoj igri Gasperinijevog tima.

Bogin transfer u Atalantu je drugi zvnučniji u Seriji A ove zime, pošto je pre nekoliko dana Džonatan Ikone zvanično stigao u Fjorentinu.




tagovi

Zimski prelazni rok 2022Džeremi Boga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara