Luis Murijel (Foto: AFP)
Luis Murijel (Foto: AFP)

Najubojitiji džoker Evrope presekao - hoće veću minutažu: Inter, Milan i Juventus ga čekaju raširenih ruku

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.12.21. | 16:57

Luis Murijel bi da napusti Atalantu ove zime, Boginja već pregovara sa Sasuolom oko Žeremija Boge

Kada stignete kao najskuplje pojačanje u istoriji kluba, od vas se očekuje da odlučujete utakmice i pre svega da imate status standardnog prvotimca. Sa Luisom Murijelom to nije bio slučaj. Kolumbijski napadač je morao da se pomiri sa odlukom Đan Pjera Gasperinija da će utakmice uglavnom počinjati sa klupe. Dve i po godine je sa velikim uspehom nosio epitet džokera u Bergamu, ali mu je prekipelo. Italijanski mediji su početkom meseca pisali o Murijelovoj nameri da napusti Boginju, kolumbijski ove subote tvrde da 30-godišnji napadač ne odustaje od ideje – želi veću minutažu.

Da je zaslužuje, i te kako je zaslužuje. Murijel je do sada koristio gotovo svaku priliku koju mu je Gasperini ukazao, toliko dobro da je postao nezvanično najbolji džoker Evrope. U prvoj sezoni u Atalanti je u Seriji A odigrao 1.301 minut i upisao 18 golova i jednu asistenciju. Dakle, učestvuje u postizanju gola na svakih 68 minuta.

Izabrane vesti

Prošle sezone bio je još efektniji – 22 gola i deset asistencija u prvenstvu za 1.362 minuta, što znači da je, verovali ili ne, učestvovao u postizanju golova svoje ekipe na svaka 43 minuta!? Ove sezone pak nije toliko ubojit, 513 minuta u Seriji A u kojima je dva puta tresao mrežu rivala i još pet golova namestio saigračima. Opet, to je prosek od 73 minuta… Murijelov problem je što je njegov sunarodnik Duvan Zapata uvek bio nedodirljiv kod Gasperinija, što je italijanski stručnjak i sam isticao, a pride gotovo nikad nije ni podbacio, te ostaje pitanje kakve bi brojke nekadašnji napadač Sampdorije i Udinezea tek beležio da je imao ulogu startera.

U januaru će pokušati da je pronađe na drugom mestu. Kalčomerkato je sredinom decembra pisao da će ga raširenih ruku sačekati svaki od tri najveća italijanska kluba: Juventus, Milan i Inter. Staroj dami potreban je ubojit napadač, što Mojze Ken i Alvaro Morata nikako nisu, Rosonerima mlađi, provereni špic koji nije sklon povredama, dok šampion Italije želi da se osigura jednom kada vremešni Edin Džeko, koji ima još godinu i po dana ugovora, napusti klub.

Međutim, neće ga Atalanta pustiti tek tako, jer Murijel ima ugovor sa klubom do leta 2023. godine. Bergamaski su zacepili cenu od 20.000.000 evra koliko su otprilike pre dve godine platili Sevilji. I spremni su da taj novac momentalno ulože u osveženje napadačke linije. Gasperinijeva meta je Žeremi Boga, krilni fudbaler Sasuola koji je tokom leta, ali i prošle zime bio tražena roba na Čizmi. Tada je Sasuolo uspeo da odbije nalete pre svih Napolija, ali kako je i Boga ušao u poslednjih godinu dana ugovora, januar će biti verovatno poslednja prilika da Neroverdi dobro unovče reprezentativca Obale Slonovače.

Transfer ekspert Fabricio Romano tvrdi da je Atalanta već otpočela pregovore sa Sasuolom, međutim, dva kluba do sada nisu uspela da pronađu zajednički jezik oko obeštećenja, jer klub iz Emilija-Romanje zahteva 25.000.000 evra na ime obeštećenja. Prethodno su odbili ponudu ukrajinskog Šahtjora čiji je trener Roberto De Zerbi, doskorašnji trener upravo Sasuola. Kako bilo, čeka nas uzbudljiv prelazni rok u Italiji.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Luis MurijelDžeremi Boga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara