Đenaro Gatuzo (©Reuters)
Đenaro Gatuzo (©Reuters)

Gatuzo imitira Inzagija protiv Gasperinija

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.21. | 14:16

Napoli bez Mertensa i Fabijana Ruiza u prvom meču polufinala Kupa Italije protiv Atalante. Boginja bez Hatebora, ali sa oporavljenim Romerom i Gosensom

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Fudbaleri Napolija, barem na rečima, svi odreda su uz trenera Rina Gatuza. Večeras (20.45) protiv Atalante će imati priliku da pokažu i na delu privrženost svom kormilaru. Napoli je jednu od svojih najboljih partija, ako ne i najbolju u ovoj sezoni, odigrao upravo protiv Atalante. Azruri su bukvalno samleli Boginju u prvih 45 minuta postigaviš četiri gola. Međutim, danas je situacija značajno drugačija, u odnosu na tim koji je pregazio Atalantu nećemo videti Mertensa i Fabijana Ruiza, a Osimen će biti na klupi.

Izabrane vesti

Takođe, početkom jeseni u Napulju su se kovali šampionski planovi, ljubav između Gatuza i predsednika Aurelija de Laurentisa nije još uvek pokazivale znake zamora, i atmosfera je bila mnogo pozitivnija, uprkos aferi oko neodlaska na meč sa Juventusom.

De Laurentis će biti na tribinama stadiona Maradona. Juče je na Tviteru potvrdio poverenje sportskom direktoru Federiku Đuntuliju, ali ni slovo nije posvetio treneru Gatuzu. Sujeta gazde Napolija je nadaleko poznata i o njoj se prepredaju legende. Posle Gatuzovog “pražnjenja” pred kamerama posle meča sa Parmom, samo je pitanje dana, najviše nedelja kada će mu biti uručen otkaz.

Korijere delo sport najavljuje da bi Rino mogao da pošalje na teren formaciju sa tri defanzivca, odnosno da pripremi sličnu taktiku koja je Laciju donela tri boda u nedelju protiv Boginje. U poslednjoj liniji biće Kulibali, Manolas i naš Maksimović. Osimen, iako je oporavljen, trebalo bi da počne meč na klupi, dok bi Lozano trebalo da igra u ulozi tzv. lažne devetke, uz podršku na bokovima od Politana i Insinjea.

Đan Pjero Gasperini se žalio na pakleni kalendar u februaru na konferenciji za novinare pred polufinalni dvoboj sa Napolijem. Ipak, raspoloženje u Bergamu je popravila vest da je Romero bio tzv. lažni pozitivni na kovid-19. Argentinac je postao najpouzdaniji stub odbrane Dee u ovoj sezoni i njegovo odsustvo protiv Lacija se veoma osetilo. Osim Romerovog i povratak Gosensa je izuzetno važan za Atalantu. Boginja jednostavno ne leti bez svojih krila. Imajući u vidu da je Hatebor povređen i da nije ni doputovao u Napulj, Gosensovo prisustvo je od fundamentalnog značaja.

Familija Perkasi ne krije da želi da kruniše ovaj ciklus sa barem jednim trofejom. Atalanta je, u svojoj vekovnoj istoriji, osvojila samo jedan Kup Italije, pre 58 godina i zato je Đan Pjero Gasperini stavio prioritet na nacionalni kup.

NAPOLI 3-4-2-1: Ospina – Manolas, Maksimović, Kulibali – Di Lorenco, Bakjoko, Deme, Hisaj – Politano, Insinje – Lozano.

ATALANTA 3-4-1-2: Golini – Toloi, Romero, Đimsiti – Mehle, De Ron, Frojler, Gosens – Pesina – Iličić, Zapata.

KUP ITALIJE – POLUFINALE (DVE UTAKMICE)

Utorak

Inter – Juventus 1:2 (1:2)

/Martinez 9 – Ronaldo 26p, 35/

Sreda

20.45: (2,70) Napoli (3,15) Atalanta (2,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup ItalijeItalijaNapoliAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara