Genk duplirao cenu za Beniangu, Zvezda plaća 350.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.02.24. | 16:58

Posao praktično završen

Crvena zvezda ulaže napore kako bi do kraja prelaznog roka dovela pojačanje ili pojačanja na bekovskoj poziciji, posebno posle povrede Koste Nedeljkovića. Ali tokom tih napornih pregovora na više strana, crveno-beli su praktično dogovorili dolazak mladog napadača Genka Viktorija Beniangbe.

Crveno-beli su, bar kvantitativno, popunjeni na poziciji devet, pošto kao napadači mogu da igraju Šerif Endijaj, tek pristigli Uroš Sremčević, dok bi Vladan Milojević tu mogao da prekomanduje Žan Filip Krasoa, kada se vrati iz Afrike.

Izabrane vesti

Reklo bi se da je doskorašnji član belgijskog kluba ulaganje u budućnost, pošto crveno-beli nemaju šta preterano da izgube. Momak rođen 2003. godine u Nigeriji imao je solidnu sezonu u dresu mladog tima Genka, ali nije bio zadovoljan statusom u tom klubu. Očekivao je da će po dolasku iz Egipta biti opcija u seniorskom timu.

Dobili su ljudi sa Marakane signal da Beniangba nije zadovoljan u Belgiji, da je rešio da napusti Genk i odmah krenuli u akciju. Član PRO lige je za Beninangbu prvo tražio 300.000 evra, ali kada je čuo da je Crvena zvezda ušla u trku duplirao je cifru.

Pregovori dva kluba trajali su intenzivno tri dana. Na kraju je Crvena zvezda pristala da izbroji oko 350.000 evra za usluge mladog napadača.

Veruju na Marakani da Beniangba poseduje ozbiljan potencijal, i da bi mogao da stasa za Zvezdin dres posle šest meseci kaljenja u nekom od klubova Mozzart Bet Superlige.

Čeka se samo da momak koji je svojevremeno bio na radaru Selte završi lekarske preglede i potom stavi paraf na višegodošnju vernost crveno-belima.

Beniangba je u tekućoj sezoni odigrao 20 utakmica za mladi tim Genka, dao je osam i asistirao za jedan pogodak. U belgijski klub stigao je avgusta 2022. iz egipatske Keramika Kleopatre, ali je transfer pratila kontroverza zbog tvrdnji Selte da je ona prva potpisala ugovor sa nigerijskim fudbalerom. Navodno su klubovi postigli dogovor da Genk plati određeni novac španskom klubu i zadrži Beniangbu.


tagovi

FK Crvena zvezdaViktori Benijangba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara