Seru Girasi (©AFP)
Seru Girasi (©AFP)

Girasi i Undav prete Borusiji, a Švabe maštaju o peharu

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.12.23. | 12:14

Štutgart dočekuje Dortmund u derbiju osmine finala Kupa Nemačke

Kad nema Bajerna, ostali vide šansu za trofej. Minhenski gigant šokantnto je eliminisan u drugoj rundi DFB kupa od Sarbrikena, koji ove srede ima priliku da kao trećeligaš stigne do četvrtfinala ukoliko se izbori sa Ajntrahtom. Leverkuzen je veliki favorit protiv Paderborna, Herta će da dočeka Hamburger, a derbi osmine finala igraju Štutgart i Dortmund.

Borusija će u sredu da otputuje na MHP Arenu gde će se sastati sa Štutgartom u borbi za plasman u četvrtfinale DFB Pokala. Obe strane su već u ovogodišnjem takmičenju ispratile vrhunske protivnike, jer su domaćini u prethodnom kolu izbacili Union Berlin, dok su Milioneri pobedili Hofenhajm.

Izabrane vesti

Štutgart će se u sredu vratiti u Kup akciju posle snažnog početka sezone na svim frontovima, pošto je do sada prošao kroz dva kola DFB Pokala, dok je lani stigao do polufinala ovog takmičenja. Nastojanja Švaba da se poboljšaju u ovom turniru počela su u prvom kolu odlaskom u Balingen u avgustu, a ekipa Sebastijana Henesa nije napravila grešku, izborivši ubedljivu pobedu od 4:0 dok su Milot, Silas, Girasi i Endo pogodili metu.

To je dovelo do težeg sukoba sa Union Berlinom u drugom kolu krajem oktobra, kada su se Crveni radovali na domaćem terenu, pošto je Deniz Undav postigao jedini gol i overio kartu Švabama za osminu finala. Sada se Henesovi momci ponovo fokusiraju na Kup na osnovu pozitivnog niza u Bundesligi. Osvojili su 30 bodova iz 13 utakmica i popeli se na treće mesto u nemačkom vrhu sa tri uzastopne pobede, prvo savladavši upravo Dortmund sa 2:1 pre novembarske međunarodne pauze, dok su Undav i Girasi postigli golove i poslali Borusiju kući praznih ruku.

20.45: (2,20) Štutgart (3,60) Borusija Dortmund (3,15)

Štutgart se vratio u ritam sa trijumfima od 2:1 i 2:0 nad Ajntrahtom i Verderom, sa Undavom i Girasijem ponovo na semaforu protiv ovog drugog za vikend, a Švabe će se nadati da će nastaviti da grade zamah i tako rezervišu mesto u četvrtfinalu.

Borusija Dortmund, u međuvremenu, putuje sa ciljem da se osveti za poraz u Bundesligi pre pauze i nastavi sopstveni put u Kupu, pošto je uspela da nastupi samo u osmini finala i četvrtfinalu u prethodne dve kampanje, sve to nakon što je peti put bila najbolja u DFB Pokalu u sezoni 2020/2021.

Milioneri su otvorili ovogodišnju kampanju odlaskom u goste četvrtoligašu Šot Majncu, i nisu imali milosti pobedivši sa 6:1, dok je Ale postigao dva gola, pored pogodaka Branta, Zabicera, Malena i Mukoka. Potom je usledio sudar sa kolegom iz ranga, Hofenhajmom, kada je BVB prebrodio težak test pobedivši sa 1:0 pošto je Rojs bio čovek odluke krajem prvog poluvremena.

Igrači Edina Terzića se vraćaju u borbe u Kupu posle prijatnog niza od tri susreta bez beuspeha. Prvo su trijumfovali sa 4:2 u ligi nad Borusijom Menhengladbah, pre nego što su savladali Milan sa 3:1 na gostovanju prošlog utorka zahvaljujući golovima Rojsa, Bajno-Gitensa i Adejemija koji su garantovali plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

Pošto je odigrao nerešeno 1:1 u gostima protiv neporaženog lidera Bundeslige Bajera iz Leverkuzena tokom vikenda, Borusija Dortmund će sada pokušati da uzvrati Švabama za neuspeh iz prošlog meseca.

Pošto je defanzivac Hiroki Ito ostao van terena zbog povrede, Štutgart bi u sredu trebalo da uđe u meč sa nepromenjenim startnim sastavom od pobede za vikend nad Verderom iz Bremena, dok je Mitelštat ponovo spreman da počne na levoj strani bekovske četvorke pored Zagadua, Antona i Štencela.

Crveni imaju opasnu navalnu snagu, jer je Seru Girasi impresivan sa 17 golova u 12 nastupa u svim takmičenjima do sada, i ujedno je prvi strelac Bundeslige sa 16 pogodaka u 11 duela. Njemu će se pridružiti pozajmljeni igrač Brajtona Deniz Undav, koji ima devet golova u samo 11 nastupa u ovoj kampanji.

Borusija će se takođe poređati na sličan način kao protiv Bajera iz Leverkuzena tokom vikenda, a Žilijen Duranvil i Feliks Nmeča će sigurno da odsustvuju. Ale će se nadati da će se vratiti u igru, pošto je Filkrug startovao u prošlom duelu, dok bi Adejemi, Malen i Rejna mogli da se nađu iza špica, jer se očekuje da se Rojs i Brant malo odmore.

KUP NEMAČKE – OSMINA FINALA

Utorak

Kajzerslautern - Nirnberg 2:0 (0:0)

Magdeburg - Fortuna Diseldorf 1:2 (1:0)

Borusija Menhengladbah - Volfzburg 0:0, produžecima 1:0

Homburg - Sankt Pauli 1:4 (1:1)

Sreda

18.00: (1,10) Bajer Leverkuzen (11,0) Paderborn (18,0)

18.00: (5,50) Sarbriken (3,90) Ajntraht Frankfurt (1,63)

20.45: (2,60) Herta (3,40) Hamburger (2,70)

20.45: (2,20) Štutgart (3,60) Borusija Dortmund (3,15)

*Tamnim slovima su napisani timovi koji su prošli u četvrtfinale

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup NemačkeŠtutgartBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara