Glas Zvezdine dece: Duljaj perfektan, ali mora da računa na Milojevo iskustvo

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.03.24. | 10:01

Boško Janković i Slavoljub Đorđević veruju u trijumf šestostrukog uzastopnog šampiona u 172. večitom derbiju

Imali su drugačije planove u Ljutice Bogdana na početku sezone. Verujući u plan Baraka Bahara, bili su uvereni da će im arena Mozzart Bet Superlige služiti samo kao sparing za evropske izazove. Ali serijom kikseva u prvom delu prvenstva Crvena zvezda je došla u situaciju da joj je, uoči 172. večitog derbija, voda do pasa. Ne baš do grla, jer ima još da se igra, ali eventualni neuspeh mogao bi da predstavlja početak kraja šestogodišnje vladavine srpskim fudbalom.

Međutim, Zvezdina deca nemaju dilemu da će pred krcatom Marakanom tim Vladana Milojevića, tek naviknut na pedantnu taktičku ruku, zgrabiti prvo mesto i tu ostati do kraja šampionske trke. Stavovi Boška Jankovića i doskorašnjeg trenera niškog Radničkog Slavoljuba Đorđevića su slični. Obojica hvale minuli rad Igora Duljaja, uz dodatak da će ga sada čekati mnogo veće iskušenje u odnosu na decembarski okršaj sa Barakom Baharom.

Izabrane vesti

Nešto veći optimista je nekadašnji krativni vezista, koji gotovo da nema dilemu po pitanju konačnog pobednika.

”Kao svaki zvezdaš očekujem pobedu. Iz prostog razloga što smo mnogo kvalitetniji od Partizana u ovom trenutku. Njima svaka čast, igraju odlično sa odličnim trenerom. Ali Zvezda će imati prednost domaćeg terena i to je - to. Očekujem tri boda i da se polako krene ka odbrani titule”, prve su reči Boška Jankovića.

 Crvena zvezda je imala dobru uvertiru za 172. večiti derbi. Prilično rutinski je slavila protiv Čukaričkog i TSC-a, mada je Partizan opstao na prvom mestu.

”Iznenadili su me. Kada je počela sezona crno-beli su delovali nekako skromno. Igraju preko maksimuma, moram da im se čestita. Igraju dobro, znaju da preokrenu utakmice na energiju i strast. Neće biti lako, ali je Crvena zvezda kvalitetnija. Očigledno je da je došao trener koji poznaje mentalitet i navike Crvene zvezde. Stvari u svlačionici sada mnogo bolje funkcionišu nego sa prethodnim trenerom. Nemam “insajderske” informacije, ali to se vidi sa strane. U prvom delu prvenstva hemija je napravila razliku na tabeli. To Crvena zvezda nije imala sa Barakom Baharom”.

“BAHAR NIJE BIO KAO VALTER ZENGA”

Dodaje Janković da nije ultimativno protiv stranog stručnjaka na klupi matičnog kluba.

”Zvezdi je bio potreban neko kao Valter Zenga. On je bio pravi dasa, gospodin... Znao je da podvikne, ali smo mi sa njimsvojevremeno imali prijateljski odnos. Zato smo i beleželili dobre rezultate”. 

Bivši reprezentativac Srbije vidi domaće igrače kao glavnu snagu Crvene zvezde.

” Od Ivanića se najviše očekuje. On je tu konstantan. Ne znam koliko će moći Katai. Sviđa mi se Bukari, ima brzinu, i kada ima dan može svaku odbranu u Evropi da namuči. Korejac je isto top klasa. Te igrače vidim kao potencijalne junake... Sa druge strane Partizanova najveća prednost je što nema šta da izgubi. Mogu da igraju rasterećeno, jer malo ko veruje da mogu da budu šampioni”. 

Nešto obazriviji je nekadašnji štoper Crvene zvezde, doskorašnji trener niškog Radničkog koji je naneo poraz Igoru Duljaju u prvom delu sezone, Slavoljub Đorđević.

”Očekujem stvarno pravi spektakl. Dugo se nije tražila ulaznica više. Ima sve da gori . Pobedom se mnogo toga rešava, Zvezda ima prednost domaćeg terena, novog trenera na klupi. Baš kao i Igor Duljaj i Vladan Milojević zna šta nosi i kako se igra derbi. Zvezda je da tako kažem imala jače provere, igrala je sa timovima iz vrha tokom prolećne polusezone... Možda je zbog toga Crvena zvezda u maloj prednosti. Mada videćemo u kakavom su stanju štoperi oba tima, za Zvezdu bi bilo sjajno da u punom kapacitetu igraju Dragović i Spajić, na drugoj strani Sveta Marković je mnogo važan”.

Baš kao i Boško Janković i Slavoljub Đorđević apostrofira ulogu Igora Duljaja.

”On je u dosadašnjem delu sezone bio perfektan. Zasluženo je Partizan na prvom mestu, puni su samopouzdanja. To, naravno, ne mora ništa da znači. Znam da javnost očekuje lepršavu igru, mnogo golova. Međutim, derbiji su obično tvrdi, i večeras će se čekati neki prekid, druga lopta... Jeste Duljaj uradio ozbiljnu stvar, ali će se nameriti na povratnika, jako iskusnog Vladana Milojevića. On će uraditi sve da njegov tim ima veći stepen koncentracije i manje praznih minuta u igri”.

Partizanu su mnogo bodova doneli stranci, ali Slavoljub Đorđević apostrifra jednog mladog momka.

”Baždar je pokazao kvalitet, Duljaj je sa njim dobio mnogo. Posebno što je reč o bonusu. Uvek se targetiraju najbolji. Za mene su u Zvezdi bez premca Bukari i Mirko Ivanić, sa druge strane Saldanja je vrlo nezgodan špic, isto tako Zaihd donosi mnogo iz dubine. Zvezda ima imperativ pobede, biće mnogo naboja. Baš me zanima kako će to taktički da izgleda”.


tagovi

Slavoljub ĐorđevićBoško JankovićVladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara