Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Gorica u pohodu na pobedu i prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.09.21. | 14:30

U Velikoj Gorici u petak od 20 časova gostuje Hrvatski Dragovoljac, na otvaranju 8. kola šampionata Hrvatske

Fudbaleri Gorice večeras će u sklopu 8. kola hrvatskog šampionata na svom stadionu od 20 časova da dočekaju sastav Hrvatskog Dragovoljca. Oba tima su pre reprezentativne pauze trijumfovali, a u tom stilu će probati da nastave i u petak uveče.

20.00: (1,38) Gorica (4,70) Hrvatski Dragovoljac (8,50)

Izabrane vesti

Petoplasirani Velikogoričani su rezultatom 1:0 slavili nad Lokomotivom, dok je „fenjeraš“ Dragovoljac prvi trijumf obezbedio istim rezultatom na gostovanju Slaven Belupu. Ekipa Krunoslava Rendulića, koja ima 15 bodova, kolo pre toga je ostala praznih ruku jer ih je na Maksimiru minimalnim rezultatom svladao Dinamo.

"Hrvatski Dragovoljac je u najviši rang ušao pomalo nespreman, ali se u hodu kompletirao i izgleda sve bolje. Promenili su i trenera, došli do prvih bodova u Koprivnici i sigurno će imati svoju matematiku. U toj ekipi ima dosta igrača sa prvoligaškim iskustvom, čak i s iskustvom iz inostranstva, poput Lukića. Njihova poslednja utakmica poziva na oprez, ali nadam se da ćemo odigrati dobro i doći do pobede“, poručio je Rendulić.

Najraspoloženiji u redovima Bikova u ovom je trenutku verovatno je Matija Dvorneković, koji je postigao gol Slavenu, a potom Kristijanu Lovriću asistirao za sva tri boda protiv Lokosa. Ni u jednoj utakmici popularni Nindža nije bio u prvih 11, ulazio je kao džoker s klupe. Debitant Vlatko Stojanovski dobio je u špicu priliku ispred Matara, pa pretpostavljamo da će tako biti i večeras. Sjajan je u poslednje vrijeme i Hrvoje Babec, koji ne mora strahovati za svoj status u startnoj postavi.

Novi trener Sigećana Davor Mladina dobro je krenuo, u svom debiju golom Benedika Mioča u Koprivnici stigao je do prva tri ligaška boda. Bilo je i vrijeme da igrači Dragovoljca počnu da igraju, posle izuzetno lošeg starta prvenstva i čak šest poraza uzastopnce. Redom su pre toga od njih bile bolje ekipe Istre 1961, Dinama, Lokomotive, Osijeka, Šibenika i Hajduka. Mnogima je, stoga, u gostujućem timu sada pao teret s leđa i sigurno je da će da budu znatno opušteniji.

Potpunog opuštanja, međutim, nema. I dalje su zadnji na tabeli, Slaven ima dva boda više i neće im biti lako.


tagovi

Hrvatski DragovoljacGoricaHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara