Stiven Bergvajn (©Reuters)
Stiven Bergvajn (©Reuters)

GOTOVO: Ajaks dogovorio najskuplje pojačanje u istoriji kluba, Bergvajn odbio veće pare Junajteda i Evertona

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 12:03

Transfer težak 30.000.000 evra

Nije se snašao u Premijer ligi, a opet je Totenhem mogao da profitira. Stiven Bergvajn je ipak odlučio drugačije i insistiranjem na transferu u Ajaks primorao Pevce da prihvate da će samo nadoknaditi minus. Posle višenedeljnog navlačenja klubova, holandski Telegraf je objavio: sve tri strane su se dogovorile i Bergvajn se vraća u Erediviziju, ovog puta ne kao igrač PSV-a, već kao najskuplje pojačanje u istoriji Ajaksa.

Igrač i klub su se odavno dogovorili, ali je posao komplikovala pozicija Totenhema, koji je imao ponude Mančester junajteda i Evertona u visini od 40.000.000 evra. Međutim, Bergvajn posle loše iskustva u Engleskoj nije hteo ni da razmišlja o tome. Hteo je isključivo u Ajaks i Pevci su morali da popuste.

Izabrane vesti

Neće zaraditi koliko su mogli, ali neće ostati ni praznih šaka, jer se Ajaks isprsio kao nikada do sada – 30.000.000 evra će biti visina obeštećenja.

Novi klupski rekord, jer je Ajaks uglavnom bio poznat po prodajama igrača, ne po kupovinama, mada je poslednjih sezona i holandski velikan morao da počne da podiže granicu, pa je tako Sebastijana Alea doveo za 22.500.000 evra, Davida Neresa za 17.400.000...

Bergvajn je ipak sasvim drugi nivo, iako se u Totehemu nije snašao i na 83 utakmice postigao osam golova, uz 10 asistencuja. U Holandiji je dominirao i na 149 meča za PSV postigao 31 i nametio još 41 gol. U timu superiornom kao što je Ajaks trebalo bi da bude još učinkovitiji.


 

 

 


tagovi

Stiven BergvajnLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara