Aleksandar Mitrović i Malkom (©Reuters)
Aleksandar Mitrović i Malkom (©Reuters)

GOTOVO! Al Hilalov paket od 95.000.000 evra za Mitrovića i Malkoma

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 00:14

Napadač Fulama i krilo Zenita postaće novi fudbaleri moćnog velikana iz Rijada. Obojica će da zarade po 45.000.000 evra za tri godine u vicešampionu Azije

Saudijski klubovi ne miruju, troše nemilice. Nema ovog leta „ne“ za klubove iz Rijada i Džede. Naredne sezone u plavom dresu Al Hilala gledaćemo srpski tandem iz reprezentacije, Sergej Milinković Savića i Aleksandra Mitrovića.

SMS je početkom meseca stigao u Rijad, u nedelju uveče je postigao debitantski pogodak u novom klubu u prijateljskom meču sa AL Kuvajtom u Rijadu, dok je „sapunica“ sa Mitrovićem završena. Fulam je odbijao ponude iz Rijada, ali želja nekadašnjeg napadača Partizana, Anderlehta i Njukasla da prihvati „nepristojnu ponudu“ iz Azije bila je jača.

Izabrane vesti

Timu sa Krejven Kotidža pripašće obeštetećenje od 50.000.000 evra, dok će MitroGOL za tri godine u Rijadu da zaradi fantastičnih 45.000.000 evra. Doduše duplo manje od Milinković Savića, ali višestruko više nego što je imao u redovima preemijerligaša iz Londona.

Da samo potpis deli Mitrovića od Rijada najbolji dokaz za to je ekspresna reakcija londonskog kluba na pijaci i operacija dovođenja meksičkog centarfora Raula Himeneza iz Vulverhemptona. Kolibaši i Vukovi su danas postigli načelan dogovor da se reprezentativac Sombrerosa preseli na Krejven Kotidž u transferu teškom 6.000.000 evra. Podsetimo, Vulvsi su ga Benfiki platili čak 38.000.000, igrao je sjajno na početku, ali u poslednje vreme se mučio sa povredama. Tačnije, od teške povrede glave nije više bio onaj stari.

Osim Mitrovića, istog dana, Al Hilal je dogovorio novo pojačanje, Brazilca Malkoma koj stiže iz redove Zenita iz Sank Peterburga. Obeštećenje ruskom šampionu je 45.000.000 evra, dok će nekadšanji igrač Barselone (nije se proslavio na Nou Kampu) da dobije isto kao i Mitrović, 45.000.000 evra za trogodišnji ugovor.

Al Hilal je već realizovao transfere Kalidua Kulibalija, Rubena Nevesa i Sergeja Milinkovića Savića. A nada se da bi mogao da baci i transfer bombu leta i dovede Kilijana Embapea. Saudijci bi da iskoriste raskol između Francuza i Pari Sen Žermena i već su poslali ponudu. PSŽ je pristao na 200.000.000 evra obeštećenja, a isti iznos je ponuđen Embapeu na ime godišnje plate. Uz posebnu klauzulu da narednog leta može da ode u Real Madrid kao slobodan igrač.

Klubiovi iz Saudijske Arabije su ovog leta definitivno preuzeli primat od evropskih divova.

OVDE pročitajte najzanimljivije informacije sa uzavrele letnje pijace za nedelju, 23. jula.


tagovi

MalkomAleksandar MitrovićAzijaSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Al HilalLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara