Kalidu Kulibali (Reuters)
Kalidu Kulibali (Reuters)

GOTOVO: Kulibali u Čelsiju!

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.07.22. | 16:11

Večeras u Londonu, sutra lekarski

Kraj transfer sage oko Kalidua Kulibalija!

Posle osam godina, popularni K2 napušta Napoli i seli se u Čelsi. Svi detalji transfera su dogovoreni, javlja transfer ekspert Đanluka di Marcio.

Izabrane vesti

Dugo je vladala neizvesnost oko statusa sjajnog senegalskog štopera koji je ušao u poslednju godinu ugovora sa Napolijem. Jedino što je bilo izvesno jeste da napušta Napoli i da će neće produžiti ugovor jer ga je predsednik De Laurentis prvo ponizio ponudom koja je bila skoro duplo manja od aktuelnog ugovora koji iznosi 6.000.000 evra godišnje. Kasnije je Napoli digao ponudu, ali Kulibali je već bio prelomio da želi da ide.

Juventus je bio najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje jer ga je video kao zamenu za De Lihta, ali je Napoli prihvatao sve opcije osim da najbolji igrač završi u redovima mrskog rivala. Napoli je tražio 40.000.000 evra za obeštećenje što je lepa suma za 31-godišnjaka koji je ušao u poslednju godinu ugovora. Juve nije bio spreman da ponudi toliko ali zato Čelsi jeste.

Plavci su ponudili 38.000.000 evra fiksno plus 2.000.000 kroz bonuse i zadovoljili su De Laurentisove apetite. Em je uzeo para koliko je želeo, em mu igrač nije otišao u Juventus. Kulibali je tako postao najskuplji defanzivac svih vremena koji je ušao u četvrtu deceniju života.

Sa Čelsijem će potpisati višegodišnji ugovor, a Di Marcio javlja da je igračev agent Fali Ramadani od Čelsija izboksovao fantastičan petogodišnji ugovor vredan čak 10.000.000 evra po sezoni. Neto! Takav ugovor trenutno nema nijedan igrač u italijanskom fudbalu, a Senegalac će biti među najplaćenijima i u Premijer ligi. Opet da ponovimo, Kulibali ima 31 godinu i ovo je definitivno ugovor karijere.

Igrač će večeras privatnim avionom krenuti put Londonu gde ga sutra očekuju lekarski pregledi i potpis ugovora. On će biti prvo veliko pojačanje Čelsija u eri novog gazde Toda Bolija koji je zamenio Romana Abramoviča. A uskoro se očekuje i potpis Rahima Sterlinga.

Čelsiju je bio neophodan štoper Kulibalijeve klase pošto je Tomas Tuhel ostao samo sa veteranom Tijagom Silvom na raspolaganju. Klub su napustili Toni Ridiger koji je prešao u Real Madrid i Andreas Kristensen koji se preselio u Barselonu. Očekuje se da Čelsi sigurno dovede još jednog štopera. Najveća želja je povratak Natana Akea iz Mančester Sitija čiji transfer bi trebalo da iznosi oko 40.000.000 evra.

Što se Napolija tiče, ostali su bez dugogodišnjeg stuba odbrane i ponajboljeg igrača čime su potpisali presudu da neće biti kandidat za titulu. Klub se dugo spremao za ovaj scenario i skenirao tržište u potrazi za zamenama. Prva želja je Kim Min Đae iz Fenerbahčea. Sjajni reprezentativac Južne Koreje košta između 15.000.000 i 20.000.000 evra. Opcija je i Frančesko Aćerbi koji je na izlaznim vratima Lacija. Nije isključeno da je De Laurentis sa Ramadanijem pregovarao i da Nikola Milenković zameni Kulibalija. Ramadani zastupa i srpskog reprezentativca.

Podsetimo, Napoli je već ugovorio transfer norveškog štopera Lea Estigora iz Brajtona za 5.000.000 evra i procente od dalje prodaje.


tagovi

Kalidu KulibaliLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara