GOTOVO: Strahinja Pavlović u Monaku, Partizanu 10.000.000 evra i bonusi

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.12.19. | 16:34

Transfer može da poraste za još koji milion

Sve je završeno, baš onako kako je najavljivano u prethodnih mesec dana. Strahinja Pavlović će na početku zimskog prelaznog roka postati novi fudbaler Monaka, a Partizan će završiti jedan od najvećih transfera u istoriji.

Kao što je i MOZZART Sport najavljivao, Partizan će dobiti 10.000.000 evra za transfer Pavlovića, što je gotovo duplo više nego što je letos trebalo da dobije od Lacija u maltene završenom poslu. Ispalo je da su igrarije Rimljana, kojima su hteli da obore cenu obeštećenja, bile najbolja moguća stvar za crno-bele.

Izabrane vesti

Međutim, tih 10 miliona neće biti sve što će Partizan dobiti od Monaka. U ugovoru će biti nekoliko klauzula koje bi mogle da donesu još veoma dobar novac za srpski klub. Dogovor je da ukoliko Pavlović odigra više od 25 utakmica za tim iz Kneževine u narednih godinu dana, Partizanu će pripasti još 2.000.000 evra. Dalje, ako se Monako u narednih pet godina, na koliko će Strahinja potpisati ugovor, plasira u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, Parnom valjku će pripasti 1.000.000 evra.

Čelnici Partizana su uradili još jednu vrhunsku stvar: uspeli su da u ugovor ubace i da će klubu pripasti 10 odsto od narednog transfera, pa ako se Pavlović u Francuskoj bude razvijao onako kako svi očekuju, mogao bi još neki milion da se slije u klupsku kasu.

Transfer Strahinje Pavlovića biće fantastičan posao za crno-bele, pogotovo što je mladi štoper manje od godinu dana u prvom timu Partizana, pošto je debitovao u februaru ove godine. Ipak, uspeo je da se dokaže za to vreme i na domaćoj i na evropskoj sceni, što se posebno dopalo Francuzima.

Pored Monaka i Lacija, za Pavlovića je bio zainteresovan i Marsej, kao i holandski PSV Ajndhoven, a letos je bio na oku i skautima Seltika.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara