Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Gradski rivali u prijateljskom sparingu

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.12.22. | 23:05

Pumas i Kruz Azul igraju prijateljski duel u sklopu predsezonskog turnira

Gradski rivali iz Meksiko Sitija, Pumas UNAM i Kruz Azul, sastaju se noćas na stadionu Olimpiko Universitario u sklopu 2. kola Kupa za Meksiko, inače takmičenja sparing karaktera.

Iako ova dva kluba pripadaju Velikoj četvorci meksičkog fudbala, iza kojih stoje i brojni nacionalni i međunarodni trofeji, njihovi dueli ne smatraju se klasičnim rivalstvom. Čak može da se kaže da u ovom slučaju oni imaju zajedničkog gradskog neprijatelja, Klub Ameriku. Bilo kako bilo, okršaji Puma i Zečeva oduvek su privlačili veliku pažnju gradske fudbalske javnosti, što i ne predstavlja neku čudnu pojavu u metropoli sa preko 20 miliona stanovnika.

Izabrane vesti

Ove godine na turniru, koji ima sve odlike predsezone, učestvuje deset klubova iz MX Lige, najjačeg ranga takmičenja, a čiji je cilj da u dobrom takmičarskom stanju i ritmu uđu u početak zvanične sezone kroz format Klausura 2023. koji startuje 6. januara. Kruz Azul je svoje učešće otvorio remijem bez golova protiv Nekakse. Uprkos tom rezultatu, trener Raul Gutijerez sada želi da kao gost zabeleži prvu pobedu u nadmetanju. S druge strane, Divlje mačke su svoj put započele protiv Toluke, takođe remijem 1:1, uz penal koji je izveo Huan Ignasio Dineno u poslednjem minutu, kojim su i došle do boda.

02.00: (2,45) Pumas (3,60) Kruz Azul (2,45)

Biće ovo, bez sumnje, zanimljiva utakmica između ekipa koje će se u predstojećoj sezoni truditi da poprave rezultat iz Klausure 2022, koji je bio zaista loš u oba slučaja. Pume su jedva osvojile 14 bodova, čime su ostale na 16. poziciji, samo ispred Atlasa i Keretara, i nisu bile ni blizu doigravanja. Kruz Azul je osvojio 24 boda, što mu je bilo dovoljno da se nađe na sedmoj poziciji i tako prođe u završnu fazu formata. Tamo je pobedio Leon i našao se u četvrtfinalu, gde je veoma malo prikazao u borbi protiv Montereja, koji ga je pobedio sa 3:0 u revanšu pošto je prethodna utakmica završena bez golova.

U prvoj utakmici odigranoj pre tri dana, Cementari nisu mogli da razbiju odbranu Nekakse, čime je debi u takmičenju završen rezultatom 0:0 i bez ikakvih šansi za gol. Na stadionu Nemesio Dijaz sa malo prisutne publike, ni ono što je prikazano na terenu nije unosilo optimizam, sa mnogo startova i prekida, tipičnih za predsezonsku utakmicu. Obe ekipe su u istoj A grupi ovog pripremnog takmičenja. Pumas je u svom prvom nastupu takođe remizirao sa Tolukom, rezultatom 1:1, što znači da sada četiri tima zadržavaju iste jedinice u odsustvu Klub Amerike, koji je zbog neparnog broja učesnika bio slobodan u prvom kolu.

Poslednji duel Pumasa i Kruz Azula odigran je 19. septembra na istom ovom stadionu u sklopu 15. kola formata Aperture i završen je pobedom gostujuće ekipe Cementara rezultatom 1:2. Još tri međusobna susreta odigrana su od početka ove takmičarske godine, sa po slavljem na obe strane i jednim nerešenim ishodom.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KUP ZA MEKSIKO – 1. KOLO

Grupa A

Petak

Klub Amerika - Nekaksa 3:3 (2:2)

Subota

02.00: (2,45) Pumas (3,60) Kruz Azul (2,45)

(slobodna je Toluka)

Grupa B

Subota

04.00: (2,00) Čivas Gvadalahara (3,70) Mazatlan (3,00)

Nedelja

04.00: Tigres - Atlas

(slobodan je Santos Laguna)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

MeksikoPrijateljske utakmicePumasKruz Azul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara